Ga naar de inhoud

De Week van Ons Water: Drinkbare IJssel

donderdag 2 mei 2024

De Week van Ons Water is begonnen! De voorjaarseditie loopt dit jaar van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei. Tijdens de Week van Ons Water worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Bekijk de activiteiten op de website van onswater.

Gemeente Brummen ondersteunt het streven naar een drinkbare IJssel in 2051. Wethouder Pouwel Inberg geeft aan: ‘Wij zetten graag een stap naar voren, daarom hebben we een Drinkbare IJssel in ons coalitie-akkoord opgenomen. Het is een mooie kapstok om maatregelen te nemen voor een schone leefomgeving.’ Hiermee is gemeente Brummen één van de enthousiaste gemeenten die het schoner en gezonder maken van de IJssel in het coalitie-akkoord heeft opgenomen. 

Op www.onzeijssel.nl is een mooi interview met Li An Phoa te lezen. Li An Phoa heeft een onvermoeibare missie om rivieren drinkbaar te maken. Voor de IJssel voelt ze speciale liefde. ‘Wat hier langs de IJssel gebeurt is echt uniek. Het draait om het streven naar een rivier die ecologisch in balans is en gezond. Een drinkbare IJssel gaat over meer dan alleen water. Elke stap in de richting van een schone, drinkbare rivier die we samen zetten, draagt bij aan een beter klimaat, een schoon milieu, meer biodiversiteit en een gezonde economie.’

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/de-week-van-ons-water-drinkbare-ijssel