Ga naar de inhoud

Maai Mei Niet voor meer bloemen en bijen

woensdag 1 mei 2024

Wist je dat je door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur? Door pas vanaf eind mei het gras van het gazon te maaien, stimuleer je op een makkelijke manier de biodiversiteit. En dat zorgt voor meer bloemen en bijen! Dat is het idee achter #maaimeiniet. Wij doen mee en maaien deze maand minder.

Door het gras niet te maaien, komen er meer veldbloemen tot bloei. Dit betekent meer nectar voor allerlei soorten insecten, zoals bijen, kevers, vlinders en hommels. Zo ontstaat er meer evenwicht in de natuur en krijgen plagen en ziekten minder kans. Als er genoeg natuurlijke vijanden zijn, neemt bijvoorbeeld het aantal eikenprocessierupsen af en daarmee ook de overlast.   

We maaien tot eind mei de volgende velden niet:

Hall 
Hallseweg/Domineeskamp 350 m2

Brummen 
Visserstraat 2500 m2
Meentgatstaat 1650 m2
Baron van Sytzamastraat 1300 m2
Leliestraat 260 m2

Eerbeek
Coldenhovenseweg/Beekpad 550 m2
Smeestraat 500 m2
Zonnebloemstraat 350 m2

We maaien in de maand mei dus 7.460 m2 niet voor meer biodiversiteit. Dit zijn grote velden, die niet zijn aangemerkt als speelplaats of trapveld. Alle andere gazons en veldjes in de wijken maaien we net zoals anders. Ook de randen van de ‘Maai Mei Niet’-velden maaien we wel. Zo voorkomen we te lang gras langs de stoepen en de plantvakken. 

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/maai-mei-niet-voor-meer-bloemen-en-bijen