Ga naar de inhoud

Raad haalt lucht uit de begroting

vrijdag 19 april 2024

¨Meer doen met minder, reëel begroten, zorgen voor rust in de begroting, de lucht eruit halen¨ dat waren enkele reacties vanuit de raad. De gemeenteraad heeft daarom unaniem gekozen voor scenario 1 voor de financiële ombuiging 2026 en verder tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 april. De motie van VVD en het amendement van CDA werden tijdens de raadsvergadering ingetrokken. Een mooi resultaat om de begroting vanaf het jaar 2026 en verder sluitend te krijgen.

Scenario 1 zorgt voor rust in de begroting. Door deze systematiek te hanteren wordt het effect van grote budgetveranderingen gedempt. Deze afvlakking van grote schommelingen zorgt voor een beter evenwicht tussen ambities en resultaten. Het sluit in 2026 aan bij de lagere inkomsten uit het gemeentefonds.

Bestemmingsplan Molenstraat

Naast het bespreekpunt over de keuze van een scenario voor de financiële ombuiging, stond er nog een bespreekpunt op de agenda. Bespreekpunt gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Molenstraat 12 t/m 24, Eerbeek" is met een meerderheid van de stemmen ook vastgesteld. Alleen GroenLinks en VVD waren tegen.

Plan Elzenbos fase 3

Met ferme hamerslagen van de burgemeester werden de volgende besluiten genomen; ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Elzenbosweg 19 en ongewijzigd vaststellen “Schoonmansmolenweg 5a en 5b Eerbeek Transformatorstation”. Ook was er tijdens de raadsvergadering een opiniërend item: voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan Elzenbos fase 3. Alle partijen hebben gesproken; met name over het Voedselbos. Wethouder Inberg kan verder met het plan Elzenbos fase 3.

De besluitenlijst leest u op de website brummen.raadsinformatie.nl. Daar vindt u ook de videopnames én het audioverslag van de vergadering.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/raad-haalt-lucht-uit-de-begroting