Ga naar de inhoud

Algemene informatie over Corona

English | Arabic  |Turkish | Tigrinya | Corona in begrijpelijke taal | Doven en slechthorenden
 

Gemeente Brummen volgt de richtlijnen en opdrachten van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. We roepen organisaties, ondernemers en inwoners op om deze ook te volgen.

Hier vindt u algemene informatie over het coronavirus en welke maatregelen u kunt nemen.

De meest recente informatie over het coronavirus vindt u op:

Informatie over coronatest in de regio

Wat betekent het coronavirus voor de gemeentelijke dienstverlening? 

De maatregelen tegen het coronavirus zijn voor de periode van 15 december 2020 tot en met (tenminste) 10 mei 2021 extra aangescherpt. Daarom is onze dienstverlening momenteel aangepast. Het gemeentehuis is open, maar alleen op afspraak. Daarom is onze digitale afsprakenagenda tijdelijk niet beschikbaar. Een aantal producten, zoals verhuisaangifte of het aanvragen van een uittreksel, kunt u digitaal regelen via onze website met uw Digid. Wilt u een afspraak maken voor een product van burgerzaken dat niet digitaal afgehandeld kan worden? En kan uw afspraak niet uitgesteld worden tot na 10 mei 2021? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via ons algemene nummer 0575-568 233. Lees meer over onze dienstverlening...

Informatie over sport

Voor inwoners

De belangrijkste spelregels voor sporten in coronatijd vindt u op de website van de Rijksoverheid. Na elke persconferentie wordt de informatie geactualiseerd en kunt u daar lezen wat er wel en niet mogelijk is als het gaat om sportbeoefening.

Voor sport- en beweegaanbieders

Sportverenigingen worden door hun eigen sportbond op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Op de website van NOC*NSF is algemene informatie te vinden, zoals het protocol verantwoord sporten, veel gestelde sportvragen en antwoorden, hygiënevoorschriften en voorbeeldposters. 

De financiële consequenties zijn voelbaar voor sportverenigingen. Kantine-inkomsten blijven uit, sommige vaste lasten lopen door en extra activiteiten die de clubkas spekken, kunnen niet georganiseerd worden. Er is een steunpakket voor verenigingen. Lees meer over de regelingen voor sportverenigingen.

Informatieloket onderwijs en kinderopvang

Vindt u op deze website niet het antwoord op uw vraag over de noodopvang? Stuur een e-mail naar noodopvang@brummen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Informatieloket voor zorgaanbieders

  Voor jongeren

  Ook als jongere kan het een uitdaging zijn om in deze coronatijd mentaal gezond te blijven. Ben je jong en voel je je gespannen, angstig of somber? Maak je je zorgen over school, familie of werk? Ben je eenzaam of verdrietig? Zit je met vragen over je liefdesleven of relatie? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Jongerenhulponline.nl of ons Team voor Elkaar. Of doe mee met een van de activiteiten van Brummen aan zet. 

  Wat betekent het coronavirus voor de ondernemers?

  Informatie over cultuur

  Culturele locaties, zoals theaters, bibliotheken, bioscopen, musea, concertzalen, muziekscholen en monumenten blijven gesloten voor publiek. U kunt hier als amateurkunstbeoefenaar niet repeteren of optreden, zoals bijvoorbeeld toneelspelen, dansen, muziek maken of acteren. Professionele gezelschappen en acteurs mogen wel repeteren en opnames maken voor bijvoorbeeld livestreams.
  Het wordt afgeraden om te zingen in groepen of om met meerdere mensen naar zangles te gaan. Een uitzondering hierop zijn kinderen tot en met 12 jaar en professionele zangkoren.
  Bibliotheken mogen alleen open blijven voor het afhalen en brengen van gereserveerde boeken en voor activiteiten voor kwetsbare groepen zoals georganiseerde en besloten huiswerkbegeleiding.

  Het laatste nieuws over corona

  Eerder nieuws...

  Wilt u meer informatie?

  • Bel dan met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351. 
  • Meer informatie over de rol van de GGD is te vinden op de website van GGD Noord- en Oost- Gelderland

  Op deze websites vindt u ook vragen en antwoorden (voor verschillende groepen)