Ga naar de inhoud

Algemene informatie over Corona

English | Arabic  |Turkish | Tigrinya | Corona in begrijpelijke taal | Doven en slechthorenden
 

Gemeente Brummen volgt de richtlijnen en opdrachten van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. We roepen organisaties, ondernemers en inwoners op om deze ook te volgen.

Hier vindt u algemene informatie over het coronavirus en welke maatregelen u kunt nemen.

De meest recente informatie over het coronavirus vindt u op:

Informatie over coronatest in de regio

Wat betekent het coronavirus voor de ondernemers?

Wat betekent het coronavirus voor de gemeentelijke dienstverlening? 

Onze dienstverlening is vanwege corona momenteel aangepast. Dit blijft nodig, ondanks de versoepelde maatregelen. We moeten immers nog steeds anderhalve meter afstand houden. Het servicepunt in Eerbeek blijft daarom voorlopig nog even gesloten. Het gemeentehuis is open, maar alleen op afspraak. Een afspraak kunt u eenvoudig zelf inplannen in onze digitale afsprakenagenda. Staat uw product of vraag er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via ons algemene nummer 0575-568 233.

Een aantal producten, zoals verhuisaangifte of het aanvragen van een uittreksel, kunt u digitaal regelen via onze website met uw Digid.

Lees meer over onze dienstverlening...

Informatie over sport

Voor inwoners

De belangrijkste spelregels voor sporten in coronatijd vindt u op de website van de Rijksoverheid. Na elke persconferentie wordt de informatie geactualiseerd en kunt u daar lezen wat er wel en niet mogelijk is als het gaat om sportbeoefening.

Voor sport- en beweegaanbieders

Sportverenigingen worden door hun eigen sportbond op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Op de website van NOC*NSF is algemene informatie te vinden, zoals het protocol verantwoord sporten, veel gestelde sportvragen en antwoorden, hygiënevoorschriften en voorbeeldposters. 

De financiële consequenties zijn voelbaar voor sportverenigingen. Kantine-inkomsten blijven uit, sommige vaste lasten lopen door en extra activiteiten die de clubkas spekken, kunnen niet georganiseerd worden. Er is een steunpakket voor verenigingen. Lees meer over de regelingen voor sportverenigingen.

Informatieloket onderwijs en kinderopvang

Vindt u op deze website niet het antwoord op uw vraag over de noodopvang? Stuur een e-mail naar noodopvang@brummen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Informatieloket voor zorgaanbieders

  Voor jongeren

  Ook als jongere kan het een uitdaging zijn om in deze coronatijd mentaal gezond te blijven. Ben je jong en voel je je gespannen, angstig of somber? Maak je je zorgen over school, familie of werk? Ben je eenzaam of verdrietig? Zit je met vragen over je liefdesleven of relatie? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Jongerenhulponline.nl of ons Team voor Elkaar. Of doe mee met een van de activiteiten van Brummen aan zet. 

   Informatie over cultuur

   Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

   Het laatste nieuws over corona

   Eerder nieuws...

   Wilt u meer informatie?

   • Bel dan met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351. 
   • Meer informatie over de rol van de GGD is te vinden op de website van GGD Noord- en Oost- Gelderland

   Op deze websites vindt u ook vragen en antwoorden (voor verschillende groepen)