Ga naar de inhoud

Vervoer naar de GGD-vaccinatielocatie

dinsdag 23 februari 2021

Het vaccineren van thuiswonende 60-plussers is gestart. Zit u in deze doelgroep? Dan heeft of krijgt u een oproep om u te laten vaccineren op een van de GGD-vaccinatielocaties.  Als u zelf geen vervoer heeft naar de GGD-vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan iemand die u kent zoals familieleden, buren, vrienden of kennissen. Is dit niet mogelijk? Dan zijn er verschillende andere mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken.

Zo kunt u bijvoorbeeld met PlusOV reizen op afroep naar de GGD-vaccinatielocatie. Meer informatie over reizen op afroep is te vinden op www.plusov.nl. Voor het reserveren van een rit belt u met 088-758 76 54.

Wmo vervoersindicatie

Heeft u een Wmo vervoersindicatie van de gemeente?De gemeente heeft besloten dat inwoners met een Wmo vervoersindicatie geen eigen bijdrage hoeven te betalen voor het PlusOV vervoer van en naar de GGD-vaccinatielocaties. Ook worden de kilometers niet van uw kilometerbudget afgehaald.

Vrijwilligersvervoer

U kunt ook gebruik maken van vrijwilligersvervoer via de vervoersdienst van Handsaam. U belt daarvoor minimaal één dag van tevoren met het Centraal Meldpunt via  0575-565666 (op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur). Aan dit meldpunt geeft u uw gewenste rit en tijdstip door.  Voor de gemaakte onkosten betaalt u een kilometervergoeding (€0,30 per kilometer) aan de chauffeur, plus eventuele aanvullende kosten zoals bijvoorbeeld parkeergeld. 

Openbaar vervoer

Maakt u liever gebruik van het openbaar vervoer? Een reis met het openbaar vervoer kunt u plannen via www.9292.nl. U kunt voor het plannen van de reis ook bellen met 0900-9292. 

Valys

De Valys is een optie als uw rit meer dan 25 kilometer bedraagt voor een enkele reis. Voor het reserveren van een rit belt u met 0900-9630 of boekt u de reis via www.valys.nl/een-reis-boeken. Let op: u kunt alleen gebruik maken van dit vervoer als u een mobiliteitsbeperking heeft en beschikt over een Valys pas.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=1571&cHash=22f3076c507ddcd1e0ce5d131e38de2b