Ga naar de inhoud

Afspraken over woonbeleid Brummen

donderdag 7 december 2017

Betaalbaar wonen voor de laagste inkomens en verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van de sociale huurwoningen. Dat zijn enkele speerpunten uit de prestatieafspraken voor 2018 van de gemeente Brummen, woningcorporatie Veluwonen en huurdersorganisatie Samen Eén.

Afgelopen donderdag hebben de  drie partijen hun handtekening gezet onder de gemaakte afspraken.

Duurzaam comfort

Het verduurzamen van sociale huurwoningen is één van de belangrijkste doelen. Dat draagt niet alleen bij aan het milieu, maar zorgt ook voor een betere kwaliteit van de woningen. En daarmee voor meer wooncomfort voor de huurders. Daarnaast gaan de energielasten omlaag. Zo blijven huizen ook beter betaalbaar.

Goede prijs/kwaliteitverhouding

Het betaalbaar houden van huurhuizen staat ook centraal in het huurbeleid. Jaarlijks gaan de huren gemiddeld hooguit met het inflatiepercentage omhoog. Gemeente, Veluwonen en Samen Eén streven hierbij naar een goede verhouding van prijs en kwaliteit. Daarom krijgt de ene huurder soms een grotere huurverhoging dan de andere. Goed nieuws: ook in 2018 krijgen veel huurders zelfs een huurverlaging. 

Koop en huur in balans

De gemeente, Veluwonen en Samen Eén maken zich verder sterk om het aantal sociale huurwoningen op peil te houden. Veluwonen verkoopt jaarlijks ongeveer 20 huizen. Tegelijk maakt de woningcorporatie samen met de gemeente plannen voor nieuwe woningen in vrijkomende schoollocaties. Zo blijven verkoop en nieuwbouw in balans.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2017/12/nieuwsitem/afspraken-over-woonbeleid-brummen-7552.html