Ga naar de inhoud

Wethouder trots: Veluwe op nummer 1

zaterdag 13 januari 2018

De Veluwe was het afgelopen jaar het meest in trek onder vakantiegangers in eigen land, zo blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Daarmee was de Veluwe populairder als bestemming dan de badplaatsen aan de Noordzee. Luuk Tuiten, binnen het college verantwoordelijk voor recreatie en toerisme is trots: “Samen met de andere Veluwegemeenten hebben we de Veluwe op de eerste plaats gekregen. Dat is een mooi resultaat van de samenwerking met provincie, attracties, ondernemers, toeristische platforms en grondeigenaren!”

Door de versterking van dit toeristische toplandschap wordt de Veluwe aantrekkelijker voor bewoners, bezoekers en toeristen. Er wordt hard gewerkt aan bij voorbeeld aantrekkelijke fiets- en wandelroutes en wildobservatiepunten om deze positie te behouden. VisitVeluwe zorgt daarnaast voor de marketing van de Veluwe. Maandag 22 januari vindt de première plaats van de nieuwe film Wild op de Veluwe van filmmaker Luc Enting. Vanaf 1 februari is deze film in de bioscoop te zien en vestigt daarmee de aandacht nog meer op de Veluwe.

Ook Brummen doet het goed

Brummen staat wat betreft het aantal overnachtingen in de Top 5 van Veluwegemeenten. Tuiten: "De stichting Visit-Brummen-Eerbeek versterkt het lokaal gastheerschap in onze gemeente. Dit doet de stichting samen met onder andere toeristische en culturele ondernemers, horeca, winkeleigenaren en organisatoren van evenementen. Op die manier worden in samenwerking onze landgoederen, natuur, activiteiten en recreatieve mogelijkheden in de etalage gezet." Tuiten is bijvoorbeeld erg te spreken over de promotiefilms over onze gemeente met bekende en soms beroemde inwoners zoals Ruben Smit en Elis Ligtlee. Deze zijn te bewonderen op de aantrekkelijke en informatieve website van de stichting.

Versterking

Op dit moment onderzoeken de stichting en de gemeente samen met de branche wat nodig is om ons toeristische profiel nog verder te versterken. "Stilstand is immers achteruitgang. We kijken dus samen naar de toekomst." Wethouder Tuiten verwacht dat de resultaten van dit onderzoek dit voorjaar verschijnen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/01/nieuwsitem/wethouder-trots-veluwe-op-nummer-1-7606.html