Ga naar de inhoud

Gemeente en Mollenhof ondertekenen overeenkomst

vrijdag 9 februari 2018

Gistermiddag ondertekenden wethouder Jolanda Pierik en bestuursvoorzitter Conny Maathuis van De Mollenhof een overeenkomst. Deze onderstreept de samenwerking tussen de gemeente en de algemene voorziening in Oeken. De basis hiervoor is eind vorig jaar gelegd, toen burgemeesters en wethouders besloten een subsidie te verlenen aan De Mollenhof.

De Mollenhof is in 2015 gestart met het bieden van ontmoetingsactiviteiten en dagbesteding voor inwoners uit onze gemeente. Inmiddels heeft De Mollenhof zich doorontwikkeld naar een (algemene) kleinschalige voorziening waar veel inwoners die dagbesteding nodig hebben zich welkom voelen. Het college heeft in december besloten een subsidie ter hoogte van €45.926,00 beschikbaar te stellen voor de Mollenhof. Door de subsidie verminderen we de administratieve rompslomp voor zowel de Mollenhof als de gemeente.
Daarvoor is een overeenkomst afgesloten tussen de gemeente en de Mollenhof die dus gistermiddag in de ontmoetingsruimte bij De Mollenhof werd ondertekend.

Animo en diversiteit

Wethouder Jolanda Pierik geeft aan dat de activiteiten van De Mollenhof goed aansluiten bij de uitgangspunten van het beleid Samen Goed voor Elkaar. Bij wat de gemeente wil bereiken. "We willen graag dat iedereen mee kan doen. Door hen te helpen zelf te doen wat zij zelf kunnen. Door laagdrempelig algemene voorzieningen - zoals De Mollenhof - en hulp op maat te bieden waar dat nodig is." De Mollenhof is in de ogen van Pierik een gezellige plek waar inwoners die niet alles meer zelf kunnen regelen en hun mantelzorgers zich welkom voelen en hulp krijgen om langer zelfstandig te blijven wonen. "Het is prachtig om te zien hoe zij, samen met veel vrijwilligers, een fijne, warme gemeenschap vormen waar zoveel mensen zich thuis voelen”, aldus de wethouder.

Afgelopen jaar hebben totaal ongeveer 1.500 inwoners De Mollenhof bezocht. Pierik: "Het unieke aan De Mollenhof is de hechte, warme gemeenschap die de mensen samen vormen. Sommige bezoekers zijn jonger dan 40, ouderen met lichamelijke beperkingen, een vorm van dementie of een andere beperking: iedereen hoort erbij en voor iedereen is er iets te doen of beleven wat bij hem of haar past. Er wordt in de tuin gewerkt, gekookt, geknutseld, gekookt, maar het is er vooral erg gezellig."

Een bezoekje waard

Wilt u De Mollenhof ook eens bezoeken? U bent van harte welkom. De openingstijden zijn:
- Maandag en woensdag van 13.30 tot 17.00 uur
- Donderdag 09.30 tot 16.30 (lunch van 12.00 tot 13.00 uur)
- Vrijdag van 09.30 tot 13.00 uur

De Mollenhof is te vinden aan de Kleine Vosstraat 7 in Oeken. Meer weten? Neem dan contact op met Karin van Bergen via telefoonnummer 06 - 265 868 80.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/02/nieuwsitem/gemeente-en-mollenhof-ondertekenen-overeenkomst-7642.html