Ga naar de inhoud

18 mei startavond Klompenpad Empe/Tonden

woensdag 28 april 2021

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Empe en Tonden? Log dan in voor de digitale startavond op dinsdag 18 mei. 

De gemeente Brummen & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren. Een route waar je het landschap en de cultuurhistorie van het gebied kunt beleven. De digitale startavond begint om 19.30 uur. Doet u mee? Aanmelden kan hier via de website van Landschapsbeheer Gelderland.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht hebben SLG en Landschap Erfgoed Utrecht 132 Klompenpaden ontwikkeld. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten. Ook bewoners zelf ontdekken op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en stimuleren zo de lokale economie. In de gemeente Brummen is al het Leuvenschepad. De komende jaren komen er vier nieuwe Klompenpaden. Bij Empe en Tonden, maar ook in Eerbeek, omgeving Hall en Voorstonden/Cortenoever.

Startavond

Op de startavond krijgt u een toelichting op het project. En kunt u uw eerste ideeën en kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor de route aandragen. Alle input van de avond komt op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep van bewoners, ondernemers en betrokken partijen gaat aan de slag met de realisatie van het Klompenpad. U kunt zich tijdens de informatieavond aanmelden voor deze werkgroep. 

Aanmelden

Wilt u meedoen met de digitale informatieavond? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van SLG. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen en de provincie Gelderland.

Heeft u vragen over deze avond? Dan kunt u terecht bij Bjorn van As van SLG, tel. 06-29321672.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/18-mei-startavond-klompenpad-empe-tonden.html