Ga naar de inhoud

Aandacht en animo voor pleegzorg

maandag 16 november 2020

Begin deze maand stond in het teken van de 'Week van de Pleegzorg'. Voor Brummen en buurgemeenten aanleiding om samen met pleegzorgorganisaties extra aandacht te vragen voor nieuwe pleegouders en pleeggezinnen. De campagneweek werd op woensdagavond 11 november afgesloten met een digitale informatieavond voor belangstellende inwoners. Wethouder Ingrid Timmer opende deze bijeenkomst namens de organiserende partijen. Zij kijkt met een positief gevoel terug op de campagne en de informatiebijeenkomst. Deze zijn succesvol verlopen. "Pleegzorg heeft volop in de aandacht gestaan. En we zijn heel erg blij met 14 belangstellenden inwoners uit deze regio die nadenken of een toekomstige rol als pleegouder iets voor hen is. Een bemoedigend resultaat."

Namens de pleegzorgorganisaties waren het Marieke Snijder en Christel Veenhuis van Pactum die de digitale informatiebijenkomst inhoudelijk verzorgden. Zij verzorgden een korte presentatie over pleegzorg en beantwoorde de vragen die er bij de 14 belangstellenden waren. "Er werden veel vragen gesteld en deze liepen er uiteen. Alle vragen hebben we kunnen beantwoorden. We hebben zeker de indruk gekregen dat deze inwoners nu een beter beeld hebben wat er bij pleegzorg komt kijken en vooral ook, want het voor een kwetsbaar kind betekenen," laten Marieke en Christel na afloop weten. Na afloop heeft één van deelnemers aan de bijeenkomst al laten weten graag vervolggesprekken te willen voeren, om verder te onderzoeken of het aanmelden van pleegouder een optie is. "Een mooi signaal. En ook zeer welkom. Want landelijk zijn we op zoek naar zo'n 3.500 nieuwe adressen voor pleegkinderen," laat wethouder Timmer weten.

Behoefte blijft bestaan

Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp en wordt geboden door jeugd- en opvoedhulp-organisaties die lid zijn van Jeugdzorg Nederland. Er zijn verschillende manieren om pleegouder te zijn. Je kunt bijvoorbeeld pleegouder in deeltijd worden of voor kortere tijd. Je kunt alleenstaand zijn, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. Hoewel de Week van de Pleegzorg voorbij is, blijft de behoefte aan pleegouders bestaan. Wilt u meer weten, dan kunt u altijd terecht op de website www.openjewereld.nu. Ook kunt u vrijblijvend een keer een gesprek voeren met een ervaringsdeskundige, zoals pleegouder Anneliek Eltink uit Brummen. Wil je hiervan gebruik maken, mail dan even uw contactgegevens naar samengoedvoorelkaar@brummen.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/aandacht-en-anonimo-voor-pleegzorg.html