Ga naar de inhoud

Actuele informatie over de gemeentelijke dienstverlening

vrijdag 13 maart 2020

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunt u lezen op de website van het RIVM en de Rijksoverheid. Vanzelfsprekend raken de maatregelen ook de dienstverlening van de gemeente Brummen. Deze dienstverlening gaat door, maar we doen de dingen die nodig zijn om onnodige risico op verspreiding van het virus te voorkomen. We vragen daarvoor ook uw medewerking.

Wij vragen u om uw contacten met de gemeente zoveel als mogelijk telefonisch en digitaal te onderhouden. Wij zijn per telefoon bereikbaar via nummer (0575) 56 82 33 en per mail via gemeente@brummen.nl. U blijft welkom in het gemeentehuis in Brummen en het Servicepunt in Eerbeek. Maar dan alleen voor de zaken die niet kunnen wachten én die niet digitaal afgehandeld kunnen worden. Overigens geldt: heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Kom dan niet naar het gemeentehuis of het Servicepunt. Blijft thuis, mijdt sociale contact.

Onze medewerkers werken de komende periode voor een deel thuis, maar zijn telefonisch en per mail goed bereikbaar. Ook kijken we of we afspraken en bijeenkomsten die ook op een later moment kunnen plaatsvinden, kunnen verplaatsen. Dit doen we uiteraard in goed overleg met de gesprekspartners. Mochten openbare bijeenkomsten niet doorgaan, dan melden we dat via deze website, sociale media en GemeenteThuis.

De afvalbrengpunten van Circuls-Berkel blijven geopend en het afval wordt op de vertrouwde wijze opgehaald. Ook organisaties zoals Stichting Welzijn Brummen, Bibliotheek Brummen-Voorst en Stichting Sportkompas volgen de richtlijnen van het RIVM en nemen adequate voorzorgsmaatregelen. De gemeente onderhoudt contact met verenigingen en organisaties die in de komende periode voornemens zijn (grootschalige) evenementen te organiseren.  

Het gemeentebestuur van Brummen beseft dat de afgekondigde maatregelen ingrijpend zijn. De maatregelen vragen om loyaliteit en om veerkracht van ons allemaal. Wij vertrouwen op uw medewerking.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het coronavirus of heeft u concrete vragen? Dan is het goed om te weten dat informatie én advies over het virus te vinden is op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

- Bekijk hier alle informatie over het nieuwe coronavirus bij het RIVM.
- Ook als u een vraag heeft kunt u contact opnemen met het RIVM.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/actuele-informatie-over-de-gemeentelijke-dienstverlening.html