Ga naar de inhoud

Afsluiting N348 tussen Dieren en Zutphen

donderdag 27 juli 2023

Provincie Gelderland voert van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 6 oktober werkzaamheden uit aan de N348 tussen Dieren en Zutphen. Het is voor de werkzaamheden noodzakelijk om de weg af te sluiten vanaf de aansluiting op de N786 (Kanaalweg) in Dieren tot de rotonde met de aansluiting N345 (Kwazenboschweg/ Wapsumsestraat) in Brummen.

Werkzaamheden

De provincie vervangt het asfalt van de weg tussen Dieren en Zutphen en voert ook enkele maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt de snelheid in Spankeren verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur en komt daarbij een bijpassende inrichting van de weg. 
Bij de zijweg Wilgenpad voor Leuvenheim komt een extra slinger in de weg ter verlaging van de snelheid. Ook in de bebouwde kom van Leuvenheim wordt de weg aangepast zodat verkeer zich beter aan de snelheid houdt.

Omleidingen

De N348 is vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 6 oktober 2023 afgesloten. Doorgaand verkeer vanaf Zutphen leiden we om via de N314, N317 en N348 naar Dieren en omgekeerd.
Verkeer vanaf de rotonde Brummen Noord leiden we via de N345, de N789 en de N786 naar Dieren en omgekeerd. Dit is met borden aangegeven. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van het fietspad.

Voorjaar 2024

De werkzaamheden worden zo goed mogelijk afgestemd om zo min mogelijk hinder te veroorzaken. Tussen half april en eind mei 2024 vinden er op dit traject aanvullende werkzaamheden plaats. Ter hoogte van Spankeren wordt de weg opnieuw ingericht en is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de werkzaamheden in twee delen uit te voeren is de weg in totaal minder lang afgesloten.

Samenwerken overlast verminderen

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes houden we zo kort mogelijk. En het resultaat is een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig door stroomt. We roepen weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximum snelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.

Meer informatie

Kijk op de website van provincie Gelderland voor de meest gestelde vragen en de actuele projectinformatie: www.gelderland.nl/n348. Hier vindt u in de toekomst ook de verwijzing naar het verkeersbesluit over de wegafsluiting.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/afsluiting-n348-tussen-dieren-en-zutphen