Ga naar de inhoud

Alleen samen krijgen we corona onder controle, ook bij het uitgaan

maandag 15 juni 2020

De horeca heeft haar deuren gelukkig weer geopend. Dit gaat voorlopig nog wel gepaard met enkele maatregelen. Zo is bij een gezelschap van 3 of meer gasten een afstand van ten minste 1,5 meter tot elkaar verplicht. Dit geldt echter niet voor gezamenlijke huishoudens. In de praktijk is het voor horecaondernemers lastig om te controleren of er echt sprake is van een gezamenlijk huishouden.

Daarom heeft de gemeente Brummen een kaart gemaakt die de ondernemers aan de gast kan overhandigen zodat er geen onduidelijkheid hoeft te ontstaan over wat mag en niet mag. Ook ligt het risico voor een eventuele boete zo niet meer bij de horeca, maar bij de klant zelf.  Afgelopen weekend zijn de eerste exemplaren persoonlijk door wethouder economie Van Burgsteden overhandigd.

Wethouder Van Burgsteden: “Onze horecaondernemers zijn in alle zorgvuldigheid weer gestart met het ontvangen van gasten. Het staat haaks op het ondernemerschap in de gastvrijheidsindustrie om gasten ‘terecht’ te wijzen op het behouden van afstand. Wij willen hen met deze kaart daarom graag helpen bij het overbrengen van de geldende regels. We gaan er echter vanuit dat onze inwoners zich netjes aan de regels blijven houden. Alleen samen komen we het snelst van deze maatregelen af”.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/alleen-samen-krijgen-we-corona-onder-controle-ook-bij-het-uitgaan.html