Ga naar de inhoud

Attentie voor duizendste volger @Jongbrummen

donderdag 7 januari 2021

Vier jaar geleden is de gemeente Brummen als proef begonnen met een account op Instagram: Jong Brummen. We willen juist via dit kanaal informatie met jongeren in onze gemeente delen. En we willen wat zichtbaarder voor ze zijn. Op 2 januari was het exact 4 jaar gelden dat de toen 16-jarigen Lotte Kloosterhof en Sara Zonneveldt dit account samen met burgemeester Van Hedel lanceerden. Alex van Hedel was vandaag erg blij dat hij de jeugdige Tessa Bosveld in het zonnetje mocht zetten en wat leuke gemeentelijke attenties mocht overhandigen. Enkele weken geleden was zij de 1.000e volger van @JongBrummen. "Een mijlpaal waar we toch graag even bij stilstaan."

Wat Van Hedel betreft is het @JongBrummen al lang geen proef meer. "We staan vandaag al op 1.038 voornamelijk jeugdige volgers en in de afgelopen 4 jaar hebben we als gemeente bijna 1.400 foto's en korte nieuwsberichten geplaatst voor en over onze jeugd." Van Hedel ziet dat jongeren regelmatig reageren op de berichten of chatberichten sturen. "Maar dat mag natuurlijk altijd meer. Want we vinden het belangrijk om te weten wat er leeft en wat jongeren ergens van vinden." 

Van Hedel staat open voor alle tips en opmerkingen van jongeren over de communicatie van en met de gemeente. " We doen we onze best om via @JongBrummen, maar soms ook via een ansichtkaart, brief of ander middel onze jongeren te bereiken. Om hen te informeren of juist uit te dagen zich met een bepaald onderwerp te bemoeien. Als dat nog beter kan, dan horen we dat graag." De burgemeester raadt jongeren aan om dit te doen via een chatbericht via @Jongbrummen of via voorlichting@brummen.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/attentie-voor-duizendste-volger-jongbrummen.html