Ga naar de inhoud

Bestel nu voordelig een compostbak

donderdag 4 augustus 2022

Groente-, fruit- en tuinafval (gft) kunt u in de gft-bak doen, maar u kunt het ook zelf composteren in de tuin. Een handig hulpmiddel hierbij is een compostbak. De gemeente Brummen en Circulus bieden u nu voordelig een compostbak aan!

Het gft uit de groene bakken wordt door Circulus naar Attero in Wilp-Achterhoek gebracht. Daar wordt het vergist en gecomposteerd, waardoor groene energie en compost ontstaan. Maar u kunt uw gft ook zelf composteren, met een composthoop of -bak in uw eigen tuin. Zo maakt u van uw eigen gft compost, dat u als bodemverbeteraar kunt gebruiken in de tuin. Hiermee sluit u de kringloop nog dichter bij huis!

Wat is composteren?

Composteren is een biologisch proces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen groente-, fruit en tuinafval omzetten in compost. Na 6 tot 9 maanden kunt u de compost oogsten. Compost gebruikt u in de tuin en geeft voedingstoffen af aan uw planten.

Niet in de compostbak

In de compostbak mag veel, maar niet alles. Sommige etensresten of tuinafval doet u liever niet in de compostbak. Zo zijn brood en gekookte etensresten niet goed thuis te composteren.

Voor € 15,- een compostbak thuis!

De gemeente Brummen stelt nu voordelig compostbakken beschikbaar. Voor € 15,- ontvangt u een compostbak gemaakt van 100% gerecycled plastic. Circulus bezorgt de compostbak bij u thuis. U bestelt de compostbak eenvoudig via de website of app van Circulus. Betalen gaat via IDEAL. U ontvangt een e-mail met de bezorgdatum van de compostbak.

Kijk voor meer info op circulus.nl.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/bestel-nu-voordelig-een-compostbak.html