Ga naar de inhoud

BIZ Eerbeek gaat door

dinsdag 13 oktober 2020

De BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) voor het centrum van Eerbeek wordt ook de komende 5 jaar voortgezet. Na 5 actieve jaren, waarin veel is gedaan door en voor ondernemers, liep dit jaar de BIZ-Eerbeek af. Via een draagvlakmeting konden ondernemers de afgelopen weken hun mening gegeven over de verlenging van de BIZ. Een ruime meerderheid van de ondernemers (82,6 %) stemde voor een verlenging.

Een bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied zoals een winkelgebied of een bedrijventerrein waarin ondernemers samen investeren. Zij ontwikkelen daarvoor samen een plan om de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving te verbeteren. Het doel van de BIZ Vereniging in Eerbeek is economische versterking van het centrum van Eerbeek. Meer bezoekers naar het centrum trekken, die vaker terugkomen en meer besteden. Hiervoor zijn allerlei activiteiten bedacht die moeten zorgen voor meer sfeer en beleving in het centrum. Alle ondernemers/eigenaren in de BIZ betalen daaraan mee.

Rol gemeente

De BIZ bijdragen worden geïnd als een belastingvorm. Belastingen innen kunnen echter alleen overheden. Voor het innen van de BIZ-bijdragen is daarom een samenwerking met de Gemeente vereist. Zij incasseert de gelden en na aftrek van de kosten voor deze dienst worden de gelden verder geleid naar de ondernemersvereniging.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/biz-eerbeek-gaat-door.html