Ga naar de inhoud

Bladbrengpunten voor afval van gemeentebomen

donderdag 21 november 2019

Op enkele locaties valt ieder jaar veel blad van de bomen. De gemeente ruimt dit blad op in samenwerking met een aannemer. Vanaf november wordt het blad structureel uit de wijken verwijderd. Medewerkers van de gemeente lopen dan samen op met de veegwagen om de wegen, paden en gazons bladvrij te krijgen. Het opruimen van het gevallen blad vindt tot de jaarwisseling plaats, afhankelijk van de hoeveelheid. Door weersomstandigheden kan er  soms ook in het nieuwe jaar nog worden geruimd.

In principe wordt op maandag en dinsdag het blad in Brummen geruimd. Op woensdag en donderdag is de veegwagen in Eerbeek aan het werk. Op vrijdag komt de veegwagen in de kleine kernen en wordt incidenteel in Brummen of Eerbeek geruimd. Mochten er extreem veel bladeren vallen, dan kan van de planning afgeweken worden. Voor de plantsoenen in de gemeente geldt dat er eerst gekeken wordt of het noodzakelijk is om het blad te verwijderen. In de grotere plantsoenen worden de bladeren helemaal niet opgeruimd zodat het ter plaatse kan verteren.

Valt er blad van gemeentebomen in uw tuin?

Blad van gemeentebomen dat in de particuliere tuinen valt, kunt u op gemeentegrond vegen of naar een verzamelpunt voor blad brengen. Als u het blad naar de weg veegt, houdt u er dan wel rekening mee dat de wegen en voetpaden veilig en goed begaanbaar blijven. Bij voorkeur veegt u het blad voor de ophaaldag op de plantsoenstroken.

Niet bedoeld voor snoeiafval

Bladbrengpunten zijn alléén bedoeld voor het blad van gemeentebomen. Snoeiafval uit uw tuin moet u zelf afvoeren. Regelmatig vinden wij takhout en ander afval dat niet op de bladbrengpunten thuis hoort tussen de bladeren. Door het afvoeren en sorteren van dit afval maakt de gemeente onnodige kosten. We vragen u nadrukkelijk om alleen bij de bordjes blad te storten om overlast elders in de straat te voorkomen. Het verzamelde blad wordt tijdens de onderhoudsronde meegenomen. Het is niet de bedoeling dat u ander groenafval op straat veegt of bij de bladbrengpunten stort. Groenafval, anders dan blad, nemen we niet mee.

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/bladbrengpunten-voor-afval-van-gemeentebomen.html