Ga naar de inhoud

Holthakkers vellen bomen aan Soerense zand

woensdag 6 februari 2019

Het Soerense Zand is een recreatief fietspad langs het Wilhelminapark. Het smalle 1.50 meter brede fietspad zorgt echter voor onveilige verkeerssituaties en voldoet niet aan de huidige richtlijnen. Daarom wordt dit fietspad aangepast. Onderdeel van deze reconstructie is een verbreding van het fietspad. Er is goed gekeken naar de bestaande bomen. Het pad wordt slingerend aangelegd om zoveel mogelijk bomen te sparen. Helaas moeten toch enkele bomen wijken. Het vellen van deze bomen gebeurt zaterdag.

Het vellen van de bomen gebeurt door de  Brummense Holthakkers. Dit is een gecertificeerd collectief. Zij kopen de bomen van de gemeente Brummen. Het hout is alleen voor eigen gebruik van de Brummense Holthakkers. Vorige week zijn de bomen die geveld gaan worden al voorzien van een witte stip. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeentelijke boombeheerder, de heer Rick Backx. Hij is bereikbaar via mailadres r.backx@brummen.nl of het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.

 

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/bomen-vellen-soerense-zand.html