Ga naar de inhoud

Bouwen aan vernieuwde Eerbeekse Enk

vrijdag 6 september 2019

Gistermiddag werd in de Eerbeekse Enk feestelijk aandacht gegeven aan de bouw van 28 nieuwe huurhuizen en 24 nieuwe koophuizen. Initiatiefnemer Veluwonen had burgemeester Van Hedel gevraagd mee te helpen bij de officiële handeling. Het waren twee zeer betrokken wijkbewoners (Hans Berends en Ria Absen) die samen symbolisch een plaquette van mozaiek onthulde en bevestigde op een woning. Het mozaïek vertelt de geschiedenis van de plek: van papiermolen tot woonwijk. De aanwezigen konden zelf hun kleine steentje in het mozaïek leggen voordat de hele steen in de muur werd geplaatst. Naast burgemeester Van Hedel ondersteunde ook Veluwonen-directeur Marco de Wilde bij deze klus op het bouwterrein aan de Poelkampstraat. 

De nieuwe woningen worden gebouwd aan de Volmolenweg, Poelkampstraat, Enkweg en de Kloosterstraat. De oude huizen zijn inmiddels weg en de bouw is al voor de zomer gestart. De eerste huurhuizen zijn begin 2020 klaar. Na de vaststelling van het bestemmingsplan vorig jaar is Veluwonen hard aan de slag gegaan met de verdere herontwikkeling van dit deel van de Eerbeekse Enk.

Samen met Veluwonen, bewoners en dorpsraad gaat de gemeente dit najaar aan de slag met een mooie inrichting van de openbare ruimte. Voor het opstellen van de plannen heeft de gemeente inmiddels een deskundig bureau benaderd. Ook heeft Veluwonen een extra budget beschikbaar gesteld aan de gemeente om te zorgen voor een kwalitatieve impuls voor de buurt. Zodra er meer bekend is over de ontwikkeling van de openbare ruimte, maken we dat ook via onze website www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek.nl bekend.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/bouwen-aan-vernieuwde-eerbeekse-enk.html