Ga naar de inhoud

Brummens Theaterpubliek helpt dorpsdichter EVA

maandag 10 juni 2019

Het Pinksterfestival in het dorp Brummen zit er op. Een succesvolle editie, hulde voor de organisatie en iedereen die geholpen heeft. Zaterdagavond stond in het teken van Theater Lokaal op het Marktplein. Burgemeester Alex van Hedel was aanwezig en hield een korte openingsspeech. Maar toen was het de beurt aan aan onze dorpsdichter EVA. En wederom zorgde zij voor verwarring, verbazing en gezellige interactiviteit met haar gedicht 'Quattro Stagioni'.

EVA leidde haar gedicht zorgvuldig in met een korte inleiding. Theater Lokaal, het theaterdiner en de 4 voorstellingen rondom Vivaldi's vier seizoenen die de ochtend erna gepland waren, hadden haar verbeelding aangesproken. EVA had bij het voordragen van haar gedicht de hulp van het publiek nodig. Net als met haar nieuwjaarsgedicht in het gemeentehuis, waarbij de omstanders mee konden bewegen, werd nu enthousiast meegedaan door mee te spreken op de goede momenten. Uit volle borst zelfs. En dat ondanks de bui die op het tentdoek spetterde en de heerlijke frietjes die juist werden uitgedeeld.

Nog een klein jaar blijft deze dichter voor onze gemeente actief. Wat zal ze nog meer voor interactieve gedichten verzinnen? De gedichten van EVA zijn overigens ook te vinden op deze website.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/brummens-theaterpubliek-helpt-dorpsdichter-eva.html