Ga naar de inhoud

Brummense Bikkel dit jaar niet uitgereikt

donderdag 10 september 2020

Er wordt dit jaar geen Brummense Bikkel uitgereikt. Dat heeft de jury onder voorzitterschap van wethouder Ingrid Timmer afgelopen maandag besloten. Er waren 3 nominaties ingezonden, maar de jury achtte die helaas niet bikkelwaardig. De jury hoopt voor volgend jaar nieuwe nominaties te ontvangen en de Bikkel wel uit te kunnen reiken. Dan bestaat het Brummense jeugdlintje 10 jaar. 

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die een bijzondere prestatie hebben verricht. Bijvoorbeeld voor hun familie, buren of een vereniging. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel insturen. Een vakkundige jury beoordeelt de voordrachten. 
Wethouder Ingrid Timmer: “We hebben tot nu toe 3 nominaties ontvangen en beoordeeld. Die waren mooi, maar ze voldeden helaas niet aan de criteria of ze waren op een andere manier al beloond.” 

Andere jaren werd de Brummense Bikkel in april uitgereikt, rond de tijd van de Koninklijke onderscheidingen voor volwassenen. Maar dat lukte dit jaar door corona niet. Wethouder Timmer: “Ik hoop dat we in het voorjaar van 2021 weer een uitreiking kunnen organiseren. Er zijn genoeg initiatieven van jongeren die bijzonder zijn. En bijzondere prestaties verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Met name in deze coronatijd. Dus roep ik iedereen op om een jongere aan te melden voor dit Brummense jeugdlintje.” 

Aanmelden

Stichting Welzijn Brummen (SWB) coördineert de aanvragen voor de Brummense Bikkel. Via de website van SWB kunnen mensen het hele jaar door het nominatieformulier downloaden en invullen en zo hun favoriete kandidaat aanmelden. Je kunt je aanmelding ook insturen per e-mail: bikkel@welzijnbrummen.nl. Of stuur een brief naar Nominatie Brummense Bikkel, p/a Postbus 141, 6970 AC  BRUMMEN.  De jury beoordeelt in maart 2021 alle inzendingen. 
Er zijn twee categorieën: van 4 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Meld in de voordracht duidelijk wie de genomineerde is, zijn of haar adres en telefoonnummer. Geef ook duidelijk aan waarom deze persoon de Brummense Bikkel zou moeten winnen.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Hennita Benjamins van SWB. Zij is bereikbaar via e-mailadres h.benjamins@welzijnbrummen.nl of bel naar 0575–561 988.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/brummense-bikkel-dit-jaar-niet-uitgereikt.html