Ga naar de inhoud

Bundelen krachten rondom ‘financieel veilig ouder worden’

vrijdag 24 januari 2020

Wethouder Eef van Ooijen opent op woensdagmiddag 5 februari in het gemeentehuis een bijeenkomst waarbij de samenwerking centraal staat als het gaat om het financieel veilig ouder worden van inwoners in onze gemeente. Een groep inwoners wil, in navolging van andere regio’s in Nederland, via een zogenoemde ‘Lokale Alliantie’ de samenwerking op dit gebied versterken. Zij hebben allerlei organisaties en deskundigen, waaronder de gemeente, uitgenodigd voor een startbijeenkomst. 

De werkgroep die het initiatief heeft genomen om een Lokale Alliantie in onze gemeente van de grond te krijgen bestaat uit Bert Nijborg, Sonja Leemkuil, Liesbeth Wolff en Gineke Breuer. Zij hebben de heer Oscar Balkenende bereid gevonden om de bijeenkomst op 5 februari te begeleiden. Balkenende is één van de initiatiefnemers van de landelijke beweging om de samenwerking tussen partijen die zich om het welzijn van ouderen bekommeren, te laten samenwerken. 

Heeft u geen uitnodiging voor de bijeenkomst van 5 februari ontvangen en denkt u wel een bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van de Lokale Alliantie Brummen? Laat dit dan vooraf even weten aan de voorbereidingsgroep. Bel de heer Nijborg via telefoonnummer 06-40123475 of mail naar het mailadres lokalealliantiebrummen@gmail.com.

Brede allianties

De Lokale Alliantie komt voort uit een landelijke campagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze brede alliantie werken allerlei partijen op nationaal gebied samen. Denk aan Veilig Thuis, notarissen, wijkverpleging, bewindvoerders, politie, huishoudelijke hulp, advocaten, ouderenbonden, mentoren, gemeenten en banken.  Dat allemaal vanuit een centraal doel, namelijk ervoor zorgen dat ouderen financieel veilig ouder kunnen worden. In Nederland zijn al meerdere lokale allianties actief of in oprichting. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/bundelen-krachten-rondom-financieel-veilig-ouder-worden.html