Ga naar de inhoud

Burgemeester huldigt drie lokale topsporters

woensdag 2 januari 2019

Eén van de hoogtepunten van de nieuwjaarsreceptie vanavond was de huldiging van drie Eerbeekse topsporters. Het waren Sam Ligtlee, Robert de Haan en Elis Ligtlee die door burgemeester Alex van Hedel werden geëerd voor hun sportieve verrichtingen in 2018. Voor Elis Ligtlee had deze huldiging een bijzondere aanleiding. Van Hedel liet weten erg veel respect te hebben voor haar recente besluit om andere doelen te gaan stellen in haar leven. "Met zoveel karakter, lacht een nieuwe toekomst haar toe", liet hij weten. Met genoegen denkt hij terug aan haar topprestatie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016, waar de baanwielrenster een gouden medaille wist te behalen.

De nieuwjaarsreceptie stond dit jaar in het teken van sport en bewegen. De hal van het gemeentehuis was omgeturnd tot een waar sportpaleis met een boksring als podium. Ook was er buiten het gemeentehuis een groot digitaal voetbalscherm (Sutu-wand) waar de bezoekers, jong en oud, een balletje konden trappen. Binnen lieten verschillende organisaties en verenigingen zich zien, onder andere via een doorlopende fotopresentatie op het grote beeldscherm. Geheel in teken van het thema werden er binnen gezonde hapjes geserveerd (waaronder fruitspiesjes). De organisatie van de bijeenkomst was in handen van de gemeente Brummen in goede samenwerking met stichting Sportkompas.

Nieuwjaarstoespraak

Vast en belangrijk onderdeel van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie is de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. In stijl kwam hij als bokser op (onder passende muziek van Survivor, Eye of the Tiger). Maar als snel ontdeed hij zich van de badjas en bokshandschoenen en ging hij over tot een verbale prestentatie. Daarbij liet hij namens het gemeentebestuur de waardering blijken voor de (begin 2019) vertrekkende vier bestuursleden van stichting Sportkompas. De heren Van Soest, Donatz, Elshof en David ontvingen als dank voor hun jarenlange inspanning voor Rhienderoord en recent Sportkompas, een leuke attentie en gewaardeerd applaus. Marinus van Tent Beking (Sportclub Brummen) overhandigde burgemeester Van Hedel een speciale wandelroute, die is uitgezet onder de vlag van het initiatief Brummen Beweegt. Het is een route die leidt langs de (oud) burgemeestershuizen in de gemeente Brummen. Uiteraard nodigde hij de huidige burgervader uit op donderdagochtend 3 januari deze route mee te lopen.

Intermezzo

Dorpsdichter Eva (Elly van Agtmaal) zorgde vervolgens voor een bijzonder intermezzo door aan de hand van een speciaal geschreven gedicht over het thema sport en bewegen de zaal daadwerkelijk in beweging te krijgen. Haar gedicht, getiteld 'startschot', is hier te lezen. Passend verzorgden jeugdleden van gymnastiekvereniging Sparta aansluitend een korte maar swingende dansdemonstratie.

Huldiging

De bijeenkomst werd afgesloten met de huldiging van drie bijzondere sporters uit onze gemeente, die allen in 2018 mooie prestaties hebben behaald. Elis Ligtlee won dit jaar onder andere een bronzen medaille tijden de wereldkampioenschappen baanwielrennen op het onderdeel 500 meter tijdrit. Haar jongere broer Sam won het EK baanwielrennen dit jaar brons op de discipline 1 kilometer tijdrit. Met het sprintteam behaalde hij op 19 oktober dit jaar in Frankrijk zelfs een gouden medaille. Tot slot werd de 12-jarige Robert de Haan in het zonnetje gezet voor zijn topprestaties dit jaar. Hoogtepunt voor hem was het behalen van het wereldkampioenschap karten in Brazilië.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/burgemeester-huldigt-drie-lokale-topsporters.html