Ga naar de inhoud

Burgemeester Van Hedel: "Houd je aan de richtlijnen!"

maandag 23 maart 2020

Burgemeester Van Hedel roept nogmaals iedereen op zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid. “Blijf zoveel mogelijk thuis. En als je dan toch boodschappen moet doen of buiten een frisse neus wilt halen: hou rekening met minimaal 1,5 meter afstand tot andere personen! Afstand houden en terughoudend in ons sociale leven is enorm belangrijk om deze crisis tegen te gaan.”

Hoewel veel inwoners in de gemeente Brummen hieraan gehoor geven, constateert Van Hedel dat niet iedereen het even nauw neemt met deze richtlijnen. “We hebben de beelden dit weekend volop kunnen zien op televisie en sociale media. De rijen in winkels, horde wandelaars op het strand of in bosgebieden. Maar ook jongeren die elkaar opzoeken en onvoldoende afstand houden. Naïviteit en nonchalance past nu niet! Iedereen moet nu zijn bijdrage leveren! Kies bewust voor jouw thuisomgeving en ben terughoudend in je sociale leven. Zoek elkaar niet op, maar bel, mail of app elkaar. Beschouw de richtlijnen niet als een vrijblijvend advies, maar meer als een gebod in het belang van uzelf en naasten.”

Door de toename van het aantal personen dat besmet is met het coronavirus, neemt de kans toe dat ook steeds meer inwoners in onze gemeente in contact komen met dit virus. Dit leidt soms tot twijfel en onzekerheid bij mensen. “Ik raad iedereen met vragen aan om allereerst te kijken naar de informatie die te vinden is op de website van het RIVM en de Rijksoverheid. Daar staan bijvoorbeeld antwoorden op veel uiteenlopende vragen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld je huisarts moet bellen,” aldus de burgemeester. Ben je mogelijk in contact geweest met iemand waarvan later blijkt dat deze het coronavirus heeft, dan is het belangrijk dat u uw gezondheid goed in de gaten houdt (tot 14 dagen na het laatste contact). Meer daarover leest u in deze informatiebrief. “Het is in deze crisis van groot belang dat we allemaal ons gezonde verstand gebruiken. Dit niet alleen vanwege jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. En dan vooral ook de kwetsbaren onder ons. 

Meer weten? Kijk op de pagina algemene informatie over Corona
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/burgemeester-van-hedel-houd-je-aan-de-richtlijnen.html