Ga naar de inhoud

Chen Hartink schittert

dinsdag 14 november 2023

Chen Hartink schittert als inspirator voor kunst en cultuur

Maandagavond 6 november was het Pater Dekker Cultuurhuis in Eerbeek hét podium voor ‘kunst en cultuur’ in onze gemeente. Op deze avond werd door de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor alle kunst- en culturele organisaties uit de gemeente Brummen.  

Culturele organisaties konden input leveren en meepraten over de nog op te stellen cultuurvisie. Dit, omdat de gemeente nog niet over zo’n visie beschikt. De avond werd geopend door Marjan Pietersz, gemeentelijke beleidsadviseur Cultuur in samenspraak met Lily van Engen en Caroline Wendel van organisatie Cultuur Oost. Aansluitend heette Yasemin Cegerek, sinds september 2023 wethouder voor Cultuur in onze gemeente, alle aanwezigen van harte welkom. 

Danceact

Na deze verwelkoming werd er als opwarmer van de avond gestart met een spetterende danceact op muziek door Brummenaar Chen Hartink. Chen heeft meegedaan aan de landelijke finalewedstrijd van de Kunstbende in Amsterdam en heeft met zijn danceact de 2e prijs gewonnen in de categorie dans. “We mogen trots zijn op zo’n talent” liet Cegerek weten. 

Presentatie processtappen

De bijeenkomst werd vervolgd met een presentatie over de processtappen die in de afgelopen periode zijn gezet om een cultuurvisie op te stellen. Culturele organisaties kregen de kans om mee te praten en hun mening te geven aan de hand van vijf stellingen. Deze stellingen hadden betrekking op de rol van de gemeente voor cultuur en waar cultuur aan bijdraagt. Ook werd er gesproken over cultuureducatie op school. Uit een eerdere enquête via inwonerspanel “Brummen Spreekt” is gebleken dat alle scholen doen aan cultuureducatie. De vraag die werd gesteld  was “wat is de rol van uw organisatie hierin?, of wat zou deze kunnen zijn?”. Verder werden de wensen van de organisaties in het cultuurbeleid van de gemeente Brummen besproken.

Cultuur is onmisbaar

Wethouder Yasemin Cegerek sloot de bijeenkomst af en gaf aan: “Kunst en cultuur zijn onmisbaar in een sterke samenleving. Het zorgt voor saamhorigheid en creatief rijkdom”. Met de cultuurvisie hoopt ze dan ook betekenisvolle verbindingen te maken voor alle inwoners. Na een avond vol talent, inspirerende mensen en ideeën, heeft ze hier dan ook alle vertrouwen in. 
Kijk voor meer informatie over de cultuurvisie op www.brummen.nl onder “op naar een cultuurvisie”.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/chen-hartink-schittert