Ga naar de inhoud

Cliëntondersteuning via Adviespunt Zorgbelang voortgezet

vrijdag 8 november 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een nieuwe overeenkomst aan te gaan met Adviespunt Zorgbelang (voorheen Zorgbelang Gelderland geheten). Dit voor de periode 2020-2021. Adviespunt Zorgbelang verzorgt voor de gemeente Brummen de uitvoering van de onafhankelijke cliëntondersteuning.

Het gemeentebestuur van Brummen is tevreden over de samenwerking met Adviespunt Zorgbelang. De afspraken die voor de komende twee jaar gelden zijn  vergelijkbaar aan die voor 2018 en 2019. Uit landelijk onderzoek blijkt dat de bekendheid van onafhankelijke cliëntondersteuning bij inwoners in de gemeente Brummen hoger is dan bij vergelijkbare (referentie)gemeenten. Uit het landelijke Cliëntenervaringsonderzoek (CEO) blijkt dat 38 procent van de ondervraagden wist dat zij gebruiken kunnen maken van deze gratis onafhankelijke hulp. In vergelijkbare gemeenten lag dit percentage lager, namelijk 33 procent. Toch blijft de gemeente en ook Team voor Elkaar zich inzetten om nog meer inwoners te laten weten dat zij gebruik kunnen maken van Onafhankelijke cliëntondersteuning.

Contact

Wilt u gebruik maken van een onafhankelijke deskundige met wie u het gesprek voorbereidt of die als ondersteuner aanwezig kan zijn bij het gesprek? Dat kan. Doe dat via de medewerkers van Team voor Elkaar. Maar u mag ook zelf rechtstreeks met het Adviespunt contact opnemen. Bel hiervoor (026) 384 28 26.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/clieentondersteuning-via-adviespunt-zorgbelang-voortgezet.html?utm_medium=twitter&utm_source=dlvr.it