Ga naar de inhoud

Coronasubsidie voor culturele sector en buurthuizen

woensdag 30 juni 2021

Kunst- en culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen kunnen subsidie aanvragen voor inkomstenverlies door de coronamaatregelen. Dit kan eenmalig tot en met 1 augustus.

Langzaam komen er weer culturele activiteiten op gang in de gemeente Brummen. Door de coronamaatregelen waren er maandenlang geen optredens en concerten mogelijk. Ook waren buurt- en dorpshuizen gesloten. De gemeente vindt het heel belangrijk dat de culturele sector overeind blijft! Daarom is er een tijdelijke subsidieregeling. Hiermee helpen we culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen om zich te herpakken. 

Subsidie voor inkomstenverlies en maatregelen

Met de tijdelijke subsidieregeling kunnen kunst- en culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen eenmalig subsidie krijgen voor inkomstenverlies door de coronamaatregelen. Het gaat dan om de periode van 15 maart 2020 tot en met 15 maart 2021. Daarnaast kunnen buurt- en dorpshuizen eenmalig subsidie aanvragen voor toekomstbestendige maatregelen aan hun accommodatie. Denk aan het creëren van een extra ruimte en het verbeteren van de ventilatie. Of het aanpassen van de entree, zodat mindervaliden beter toegang hebben. Maatregelen dus die bijdragen aan de leefbaarheid in de dorpen en kernen.

Online aanvragen t/m 1 augustus

Subsidie aanvragen kan tot en met 1 augustus 2021 via een online aanvraagformulier. In totaal is € 98.750 beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor kunst- en culturele verenigingen of stichtingen, zang-, dans-, toneel-, muziekverenigingen, harmonie- en fanfareorkesten, Oranjeverenigingen of -stichtingen, vogelschietverenigingen of -stichtingen en buurt- en dorpshuizen in de gemeente Brummen. De investeringssubsidie voor toekomstbestendige maatregelen voor buurt- en dorpshuizen bedraagt in totaal € 20.881.

Lees meer over de subsidieregeling op deze pagina of op www.overheid.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/coronasubsidie-voor-culturele-sector-en-buurthuizen.html