Ga naar de inhoud

Culturele Stichting Tonden ontvangt Culturele Prijs 2023

dinsdag 12 september 2023

Op zondagmiddag 10 september heeft wethouder Pouwel Inberg de ‘Culturele Prijs 2023’ uitgereikt aan de Culturele Stichting Tonden. Na afloop van de Tonden Theater Toer die afgelopen zondag voor de 5e keer werd georganiseerd werd het bestuur van de stichting, compleet verrast. Ze werden toegesproken door Marie-Thérése Snelders, voorzitter van de Culturele Stichting. Zij liet weten dat de jury de Culturele Prijs aan de Culturele Stichting Tonden had toegekend. 

Aansluitend werd door wethouder Pouwel Inberg het juryrapport voorgelezen. Daarna werd onder groot applaus van de circa 140 deelnemers door Inberg de prijs uitgereikt (een bronzen beeldje van de Brummense kunstenares Nicky Dijkstra). Deze werd overhandigd aan Bob Koster, voorzitter van de Tondense Stichting. 

De Culturele Stichting Tonden is in 2015 opgericht om culturele activiteiten in Tonden te organiseren en daarbij zoveel mogelijk Tondenaren te betrekken. Het doel is om jonge artiesten een podium te bieden.
In 2015 werd gestart met de Tonden Theater Toer, later aangevuld met de Culturele Gedichten Toer, de BuitenBios en Theatervoorstellingen.

Tijdens de Tonden Theater Toer werken inwoners van het buurtschap als vrijwilliger mee of stellen graag hun erf of huis beschikbaar. Deelnemers verplaatsen zich op de fiets door de prachtige natuur naar diverse verrassende culturele voorstellingen. Een mooie manier om met elkaar samen te werken, elkaar beter te leren kennen en om ook de jeugd kennis te laten maken met cultuur. Dit is iets dat de gemeente maar al te graag stimuleert. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/culturele-stichting-tonden-ontvangt-culturele-prijs-2023