Ga naar de inhoud

De bespaarhulp komt gratis bij u langs

donderdag 14 september 2023

De gemeente Brummen helpt u om minder energie te gebruiken. Zo gaat uw energierekening omlaag. Heeft u een laag inkomen (tot 130% van het minimumloon, € 1.600,-), dan kunt u gratis hulp krijgen ter waarde van € 500,-. Zo gaat uw energierekening omlaag.

Als huurder kunt u bijvoorbeeld een energiezuinige koelkast of gordijnen tegen de tocht krijgen. Heeft u een eigen woning? Dan kunt u gratis isolerende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld vloerisolatie of het vervangen van glas. Bel voor een bezoek 0575-568230 of schrijf u in op www.bespaarhulpbrummen.nl. Op donderdag 28 september tussen 14 en 15 uur zijn we ook aanwezig in de bibliotheek Brummen.

Aanvraag subsidie woningisolatie

De gemeente Brummen heeft woningisolatie subsidie speciaal voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning en een lagere WOZ-waarde. U kunt subsidie krijgen voor vloer, zoldervloer, vlieringvloer, dak aan de binnenkant en/of ramen. Wilt u subsidie aanvragen? Kijk dan of u voldoet aan de eisen op deze pagina

Het isoleren van woningen kan schadelijk zijn voor vleermuizen en vogels, en voor hun verblijven. Beschermde diersoorten mogen volgens de Wet Natuurbescherming niet verstoord worden en ook hun broed- en overwinterplaatsen mogen niet worden aangetast. Specifiek de isolatie van spouwmuren en dakisolatie aan de buitenkant vormen een gevaar. Daarom zijn deze maatregelen vanaf half augustus buiten de subsidie gehouden. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/de-bespaarhulp-komt-gratis-bij-u-langs