Ga naar de inhoud

Streekproducten: De kortste keten van kers naar klant

donderdag 13 september 2018

Je kunt nog zulke lekkere kersen hebben, of verrukkelijk ijs maken of goeie aardappels telen. Dat wil nog niet zeggen dat alle lokale klanten dat product weten te vinden. Daar wil het Landschapsnetwerk Brummen en de gemeente Brummen verandering in brengen. Voedselcoördinator Marijn Struik van het bedrijf Happyland helpt de gemeente om de kortste weg te vinden van product naar lokale klant. 

Het bewonersinitiatief Landschapsnetwerk Brummen en de gemeente willen lokale producenten helpen om de afzetmarkt voor lokale producten te vergroten. De voedselcoördinator helpt daarbij om bestaande projecten in de gemeente Brummen te verbinden en om nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten. Dit wordt mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie en van de EU. 

Lokale voedselnetwerk versterken

De komende maanden brengt Marijn Struik de situatie in kaart. Hij licht toe: “Allereerst moet je goed overzicht hebben van wat er in een regio speelt. Welke producten kunnen er in de streek worden besteld? Wie verkoopt lokaal fruit, melk of bijvoorbeeld honing? Het is belangrijk hiervan een goed overzicht te hebben voor iedereen die erbij betrokken is. Met elkaar kunnen we dan kiezen hoe we gezamenlijk het voedselnetwerk in Brummen verder kunnen versterken. Want lokaal producten verkopen is beter voor het milieu. Er wordt minder energie verbruikt en minder verpakkingsmaterialen. En het product is natuurlijk heel vers.”

Meer weten? 

Happyland is goed op de hoogte van initiatieven in de regio, die voor de producenten aantrekkelijk kunnen zijn. Als mede-eigenaar van bureau Happyland werkt Marijn Struik alweer een aantal jaren voor overheden en bedrijven in Gelderland en andere provincies ten behoeve van de korte keten. Mail voor vragen of mogelijke aanknopingspunten naar struik@happyland.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/de-kortste-keten-van-kers-naar-klant.html