Ga naar de inhoud

Deelnemers Energietafel Buitengebied slaan handen ineen

donderdag 11 april 2019

Er zaten ongeveer 40 mensen aan de Energietafel Buitengebied van 3 april. De deelnemers hebben bijna allemaal concrete plannen om energiebesparende maatregelen te treffen in hun woning of agrarisch bedrijf of om zelf duurzame energie op te wekken. Aan de gesprekstafel werden die plannen en wensen geĆÆnventariseerd. De deelnemers gaven aan samen op te willen trekken in een collectief om zo bijvoorbeeld inkoopvoordelen te realiseren. Voor de agrariĆ«rs geldt dat er ook  gekeken wordt naar de mogelijkheden en voordelen om gezamenlijk de benodigde asbestsaneringen uit te besteden.

BrummenEnergie gaat samen met Bilan BV en EMD Monumentenzorg deze collectieve aanpakken voor woningen in het buitengebied en voor agrarische bedrijven verder uitwerken en begeleiden. De deelnemers horen op korte termijn hoe het proces verder vorm gegeven gaat worden.

Iedereen die een woning of agrarisch bedrijf heeft in het buitengebied van de gemeente Brummen en ook plannen heeft om bijvoorbeeld te isoleren, asbest te saneren, zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen en mee wil doen kan zich melden bij Els Holsappel van BrummenEnergie via els.holsappel@brummenenergie.nl.
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/deelnemers-energietafel-buitengebied-slaan-handen-ineen.html