Ga naar de inhoud

Dorpsraad en gemeente tekenen overeenkomst onderhoud kunstwerk

donderdag 15 oktober 2020

Sinds het viaduct bij de N348 eind december is voorzien van kleurrijke streetart, is Brummen een kunstwerk rijker. Het opvrolijken van deze locatie is ontstaan uit een burgerinitiatief van de Dorpsraad Brummen. Afgelopen maandag ondertekenden de burgemeester en de voorzitter van Dorpsraad Brummen, Henk Poldermans, een overeenkomst waardoor ook het onderhoud van dit kunstwerk geregeld is.

Vrijwilligers onderhouden de muurschildering en zorgen dat de omgeving schoon blijft. De Provincie, die eigenaar van het viaduct is, had aan het aanbrengen van het kunstwerk enkele voorwaarden gesteld. Met de overeenkomst wordt aan één van de voorwaarden voldaan. De Dorpsraad bekijkt momenteel de mogelijkheid om het kunstwerk aan te lichten. Er is nog wat budget over van de aanleg. Het aanbrengen van verlichting maakt dat in de donkere wintermaanden het kunstwerk goed zichtbaar is en bijdraagt aan een fraaie entree van het dorp.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/dorpsraad-en-gemeente-tekenen-overeenkomst-onderhoud-kunstwerk.html