Ga naar de inhoud

Energiecoach worden?

dinsdag 2 augustus 2022

De energiecoaches van BrummenEnergie zijn al jaren actief om bewoners te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning. Nu de energieprijzen zo zijn gestegen, krijgt BrummenEnergie steeds meer aanvragen voor een gesprek met een energiecoach. 

Gemmeke Caron van BrummenEnergie: “Wij zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe energiecoaches om ons team te versterken, zeker voor huurders. Dus als je nog tijd beschikbaar hebt en je vindt het leuk om bewoners in je eigen omgeving bespaartips te geven, meld je dan aan!”

Tips op maat

Een energiecoach komt thuis bij bewoners en geeft tips voor kleine en grotere aanpassingen om energie te besparen. Bijvoorbeeld om tocht te voorkomen, wel of niet apparaten te vervangen, slim omgaan met de thermostaat en mee te denken over de te volgen stappen. Omdat je bij mensen thuiskomt, kun je tips op maat geven en uitleggen wat een goede maatregel is en waarom. Er wordt gekeken naar de woonsituatie en de financiële mogelijkheden en of iemand een koop- of huurwoning heeft. In een huurwoning heeft men vaak minder vrijheid om voor bepaalde oplossingen te kiezen. Een energiecoach houdt hier rekening mee en kijkt wat er wél kan. 

Interesse?

Om coach te kunnen worden heb je geen speciale achtergrond nodig maar het is belangrijk dat je voeling hebt met het onderwerp en goed met verschillende mensen kunt omgaan. Heb je interesse? Neem dan contact op met gemmeke.caron@brummenenergie.nl. Kijk voor meer info op www.brummenenergie.nl/energiecoach.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/energiecoach-worden.html