Ga naar de inhoud

Wethouder bezoekt Oekraïense taalschakelklas

woensdag 15 juni 2022

Eerder vandaag bezocht onderwijswethouder Ingrid Timmer de taalschakelklas in Hall. Twaalf Oekraïense kinderen die in onze gemeente zijn opgevangen krijgen bij basisschool De Vossestraat onderwijs. Het gaat om kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. “Het was fijn om te horen, ook van de kinderen zelf, dat zij zich op hun gemak voelen. De impact om op de vlucht te zijn voor oorlog, is zeker voor deze jonge kinderen eg groot.” Sinds enkele weken is de taalschakelklas actief en Timmer liet zich door schooldirecteur Nanda de Wit informeren over de ervaringen tot dusver. 

“De kinderen pakken heel snel de Nederlandse taal op. Ik ben onder de indruk hoeveel de kinderen al weten en welke woordjes ze na twee weken al kennen”,  vervolgt Timmer. “Dit draagt er aan bij dat ze beginnen op te bloeien. Dat ze zich prettig en vrij voelen, zich meer durven te uiten, praatjes hebben en geintjes maken. Dat wat bij kinderen hoort.” Timmer complimenteerde ook de leerkrachten van De Vossestaart met de voortvarende en zorgvuldige wijze waarop de taalschakelklas is opgezet.

Een deel van de kinderen van de schakelklas is gehuisvest bij de gemeentelijke opvanglocatie bij het ABK-huis in Hall. Andere kinderen hebben een particuliere opvangplek elders in de gemeente.  Een vergelijkbare Internationale schakelklas voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar is er in Zutphen. De jongeren vanaf 16 jaar volgen online les dat wordt gegeven vanuit Oekraine. Zij zullen na de zomervakantie starten op het Aventus in Apeldoorn.

Meer weten over de opvang van ontheemden uit Oekraïne? Bekijk dan deze themapagina.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ethouder-bezoek-oekraiense-taalschakelklas.html