Ga naar de inhoud

Extra ondergrondse containers voor restafval

woensdag 17 mei 2023

Op 16 mei heeft het college besloten om extra ondergrondse containers te plaatsen voor restafval. Het is de bedoeling dat er in totaal tien extra ondergrondse containers komen. In eerste instantie worden er zeven geplaatst. Voor drie containers wordt er nog een locatie gezocht. Dankzij de ondergrondse containers kun je je restafval dicht bij huis kwijt en het is goedkoper dan wanneer het aan huis opgehaald wordt. De grijze container kun je inleveren, dat scheelt weer ruimte in de tuin.

Goedkoper

Restafval is de duurste afvalstroom om te verwerken. Daar willen we dus zo min mogelijk van inzamelen. Wanneer je restafval zelf gaat wegbrengen, probeer je dat ook zo min mogelijk te doen. Daarmee heeft het wegbrengen van restafval twee grote voordelen. Over het algemeen heb je minder restafval wanneer je het weg gaat brengen en je betaalt ook nog eens minder per liter. Het op laten halen van restafval kost je voor een container van 140 liter € 6,58 en wanneer je het wegbrengt betaal je € 1,68 voor een zak van 60 liter.

Meer ruimte in de tuin

Naast dat restafval wegbrengen goedkoper is, heeft het nog een voordeel. De grijze container kun je inleveren, dat scheelt weer ruimte in de tuin en daardoor ook minder overlast van de container. Je kunt 24 uur per dag terecht bij ondergrondse containers. De afvalpas is geschikt om het afval naar elke ondergrondse restafvalcontainer in de gemeente weg te brengen. 

Waar komen ze te staan?

De ondergrondse containers komen in Eerbeek en Brummen. In Eerbeek aan de Doornbosch Hofstede, hoek J.D. van der Waalstraat/Kloosterstraat, hoek Charlotte van Bourbonlaan/Gravin van Burenlaan. Voor Brummen zijn de volgende locaties aangewezen: Veengat nabij nieuw te bouwen appartementencomplex, Cromhoutstraat tegenover nieuw te bouwen appartementen, Kruisenkstraat en hoek JHA Schaperstraat/Troelstralaan. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/extra-ondergrondse-containers-voor-restafval