Ga naar de inhoud

Financieel impuls voor bouwproject ‘Woonstaete’

zaterdag 2 december 2023

Afgelopen week kreeg het gemeentebestuur van Brummen het bericht dat het woningbouwproject Woonstaete in aanmerking komt voor een rijksbijdrage. “Fantastisch dat zo’n belangrijk project in het dorpshart van Brummen een impuls krijgt door een aanzienlijke tegemoetkoming in de bouwkosten,” laat woon-wethouder Ingrid Timmer enthousiast weten. Eerder dit najaar had Brummen het project aangedragen voor deze rijkssubsidie onder de naam ‘Startbouwimpuls’. 

In totaal zijn er 832 projecten ingediend bij de rijksoverheid, waarvan er 362 een bijdrage gaan krijgen. Timmer legt uit dat de Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024 en 2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden de business case niet meer sluitend kunnen krijgen. “Het rijk wil voorkomen dat deze projecten dreigen te vertragen of zelfs stil worden gezet,” concludeert Timmer. “Woonstaete kan nu rekenen op een mooie rijksbijdrage. Dat is een impuls waar de initiatiefnemer echt wat mee kan!”

Lat hoog

Om als project in aanmerking te komen moet een gemeente hiervoor een aanvraag indienen. “We hebben dit gedaan voor drie projecten. Maar de aanvragen landelijk overschrijden ruim het beschikbaar budget, dus de 2 andere projecten zijn niet voor deze subsidie gehonoreerd. Dat is jammer, want ook deze projecten voldeden aan de spelregels. Maar uiteindelijk heeft het rijk de lat hoog gelegd en de meest kansrijke projecten nu een bijdrage in het vooruitzicht gesteld.”

Woonstaete

Het project Woonstaete wordt gerealiseerd aan de Ambachtstraat. In totaal worden er 24 woonstudio’s gebouwd voor met name starters, young professionals en senioren. Dit in een karakteristiek gebouw met 2 bouwlagen en een kap. Dit zijn zelfstandige kleine appartementen met een woonkamer/keuken/slaapkamer, een complete keuken, afgewerkte wanden, een pvc-vloer en een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche. “Bijzonder mooi dat deze kale plek in het dorpshart, mede dankzij deze financiële impuls, voortvarend gerealiseerd gaat worden,” aldus wethouder Timmer. Meer informatie over dit woonproject is te vinden op www.woonstaete.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/financieel-impuls-voor-bouwproject-woonstaete