Ga naar de inhoud

Gemeentelijke dienstverlening beperkt vanwege corona

maandag 16 maart 2020

In Nederland gelden verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunt u lezen op de website van het RIVM en de Rijksoverheid. Vanzelfsprekend raken de maatregelen ook de dienstverlening van de gemeente Brummen. Deze dienstverlening gaat door, maar wordt wel beperkt. Dit doen we om onnodige risico`s op verspreiding van het virus te voorkomen. We vragen daarvoor ook uw begrip en medewerking.

Openingstijden gemeentehuis Brummen en Servicepunt Eerbeek

Het Servicepunt in Eerbeek is tot minimaal 6 april gesloten. Voor het gemeentehuis Brummen komt de donderdagavondopenstelling te vervallen. 

Afspraak maken

Onze digitale agenda voor het maken van een afspraak is op dit moment niet beschikbaar. Een aantal producten, zoals verhuisaangifte of het aanvragen van een uittreksel, kunt u gewoon digitaal regelen via onze website met uw Digid. 

Wilt u een afspraak maken voor een ander product van burgerzaken, en kan dit echt niet uitgesteld worden? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0575 - 56 82 33 en via e-mail: burgerzaken@brummen.nl.

In alle gevallen geldt: heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Kom dan niet naar het gemeentehuis. Blijft thuis, mijdt sociale contact.

Team voor Elkaar

Er zijn even geen inloopspreekuren in Plein Vijf, Servicepunt Eerbeek en gezondheidscentrum De Toren.Team voor Elkaar is gewoon telefonisch bereikbaar. Dit iedere werkdag van 9 tot 12 uur. Ook kunt u uw vraag mailen naar info@teamvoorelkaar.nl. Per situatie oordeelt de medewerker van Team voor Elkaar of het maken van een afspraak op korte termijn nodig is of dat de vraag op een andere wijze of tijdstip beantwoord kan worden. 

Gemeentelijke bijeenkomsten

Bijeenkomsten die in het gemeentehuis worden georganiseerd of waarvan de gemeente de organisator is worden tot nader order uitgesteld. 

Bereikbaarheid medewerkers

Onze medewerkers werken de komende periode voor een deel thuis, maar zijn telefonisch en per mail zo goed mogelijk bereikbaar. 

Vertrouwen

Het gemeentebestuur van Brummen beseft dat de afgekondigde maatregelen ingrijpend zijn. De maatregelen vragen om loyaliteit en om veerkracht van ons allemaal. Wij vertrouwen op uw medewerking. In een videoboodschap heeft burgemeester Van Hedel op maandag 16 maart zijn waardering uitgesproken voor het begrip waarop de maatregelen in onze samenleving mogen rekenen. Ook constateert hij dat er in onze samenleving mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Samen kunnen we deze situatie het beste aan. Maar hou hierbij altijd rekening met de geldende richtlijnen. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het coronavirus of heeft u concrete vragen? Dan is het goed om te weten dat informatie én advies over het virus te vinden is op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeentelijke-dienstverlening-beperkt-vanwege-corona.html