Ga naar de inhoud

Burgermeestersontbijt bij Expeditie 24/7

vrijdag 8 november 2019

Het waren de leerlingen van Expeditie 24/7 uit Brummen die dit jaar mochten ontbijten met burgemeester Alex van Hedel. Ze gingen met elkaar en met de burgervader aan tafel voor het zogenaamde Burgemeestersontbijt. Het gezamenlijk ontbijt valt samen met de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! 

De kinderen van Expeditie 24/7 zorgden voor het brood, beleg, iets te drinken en placemats. In totaal namen dit jaar zes scholen uit de gemeente Brummen deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Alex van Hedel symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque in ontvangst. Alex van Hedel kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/geslaagde-burgermeestersontbij-bij-expeditie-24-7.html