Ga naar de inhoud

Gevaarlijke bomen geveld langs Apeldoorns Kanaal 

woensdag 12 juni 2019

Afgelopen week zijn negen bomen gekapt langs het Apeldoorns kanaal. De bomen worden regelmatig nagekeken op gebreken. De nu gekapte bomen hadden een dusdanige slechte conditie of waren aangetast door schimmels, dat zij gevaarlijk werden voor het drukke verkeer van de Apeldoornseweg. Op bijgevoegde kaart zijn te zien welke bomen door de aannemer in onze opdracht zijn gekapt. Ook houden we ons aan de wet Natuurbescherming. Hierdoor mogen geen broedende vogels of beschermde dieren zonder ontheffing verstoord worden. De aannemer is gecertificeerd en heeft elke boom van te voren onderzocht op aanwezigheid van dieren. Dit is per boom met een formulier vastgelegd. 

De gemeente Brummen is een groene gemeente met veel bomen. We zijn daarom steeds bezig onze bomen gezond en veilig te houden. Helaas ontkomen we er niet aan om af en toe bomen te kappen vanwege de veiligheid. Hierover communiceren we actief via bijvoorbeeld onze website en GemeenteThuis. De bomen die nu gekapt zijn, maken onderdeel uit van de kaplijst waarover in april actief is gecommuniceerd.

Over kap van de bomen langs het kanaal ontvingen wij recent enkele verontrustende signalen. Dit omdat men dacht dat het zou gaan om de kap van 48 eiken langs het kanaal; een voornemen van de gemeente in 2017, met het doel op langere termijn een evenwichtige bomenlaan te behouden. Mede door de bezuinigingen voert de gemeente dit plan nu niet uit. 

Vragen?

Stel uw vraag aan de gemeentelijke boombeheerder Rick Backx. Hij is bereikbaar via mailadres r.backx@brummen.nl.
 
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gevaarlijke-bomen-geveld-langs-apeldoorns-kanaal.html