Ga naar de inhoud

Gids Oorlog en Bevrijding in Brummen en Eerbeek

dinsdag 24 maart 2020

Vandaag presenteerde de Stichting Visit Brummen-Eerbeek een bijzonder boekwerkje. Een gids ter ere van het gegeven dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vier in ons land. Deze gids heeft de titel 'Oorlog en Bevrijding in Brummen en Eerbeek' en bestaat uit 30 lokale oorlogsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Centraal staan 2 fietsroutes van 23 en 18 kilometer en één wandelroute van 6,5 kilometer. Deze routes leiden langs locaties die van belang zijn geweest in de Tweede Wereldoorlog. De gids is te koop voor € 3,95 bij de VVV-locaties in onze gemeente, Primera Bosman in Brummen en boekhandel Hendriks in Eerbeek.

Stichting Visit Brummen-Eerbeek laat weten: "Onze vrijheid wordt op dit moment behoorlijk ingeperkt door de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. De aard en de orde is heel anders. Dit leest u in de verhalen. De routes zullen niet zo vaak worden gefietst en bewandeld als voorzien. In ieder geval niet op korte termijn. En in ieder geval niet in grote getalen op de bevrijdingsdag van Brummen op 15 april 1945 en van Eerbeek op 16 april 1945. Heel jammer natuurlijk." 

Voor de samenstelling van de gids heeft Visit Brummen-Eerbeek veelvuldig en dankbaar gebruik gemaakt van het boek "Oorlog in een dorp aan de IJssel" van Piet Willemsens. "Dankzij dit boek hebben wij veel persoonlijke citaten kunnen gebruiken van inwoners van gemeente Brummen. Ook andere bronnen zijn geconsulteerd." Visit Brummen-Eerbeek wenst iedereen - ondanks de lastige situatie waarin we op dit moment verkeren - veel leesplezier en veel genoegen bij het bezoeken van de locaties langs de routes.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gids-oorlog-en-bevrijding-in-brummen-en-eerbeek.html