Ga naar de inhoud

Gratis mondkapjes voor huishoudens met kleine beurs

dinsdag 13 oktober 2020

De gemeente vindt dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om een mondkapje te kunnen dragen en zich zo (aanvullend) te beschermen tegen het coronavirus. Daarom heeft het college vorige week besloten om iedereen in de gemeente Brummen die gebruik maakt van een minima-regeling, een gratis uitwasbaar mond-/neuskapje beschikbaar te stellen. Wethouder Volksgezondheid Ingrid Timmer had dit besluit afgelopen donderdagavond al tijdens het raadsforum wereldkundig gemaakt. Vandaag heeft wethouder Cathy Sjerps (onder andere verantwoordelijk voor het werkveld inkomensondersteuning) een aankondigingsbrief gestuurd naar ruim 800 inwoners die voor het mondkapje in aanmerking komen. 

Het dragen van een mondkapje moet niet afhangen of iemand daarvoor geld heeft vindt Cathy Sjerps. "Geldtekort mag nooit een reden zijn om je niet aan de adviezen te kunnen houden. Dat is de reden waarom wij inwoners die bij ons bekend zijn omdat zij gebruik maken van een minima-regeling, een gratis mond-/neuskapje beschikbaar stellen." Het gaat daarbij om mondkapjes die uitwasbaar zijn en dus hergebruikt kunnen worden. Begin volgende week ontvangen de betrokken inwoners het mondkapje. Wethouder Timmer laat weten dat er voor ieder lid in het minimagezin een mondkapje beschikbaar wordt gesteld. "Zeker voor gezinnen met één of meerdere kinderen kan de aanschaf van mondkapjes financieel behoorlijk aantikken. Want zowel op het voortgezet onderwijs als bij de meeste mbo en hbo geldt ook het dringend advies om mondkapjes te dragen." Alleen samen krijgen we het virus onder controle. Onder dit landelijke motto wil het Brummense college zeker stellen dat ook iedereen mee kan doen. 

Sinds maart dit jaar hebben we in Nederland, en dus ook in onze gemeente, te maken met het coronavirus. Helaas loopt het aantal besmettingen de afgelopen weken op. Reden dat er sinds 30 september landelijk een dringend advies geldt voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. Gisteravond kondigde het kabinet een mondkapjesplicht aan.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gratis-mondkapjes-voor-huishoudens-met-kleine-beurs.html