Ga naar de inhoud

Grondtransport zonnepark Eerbeek bijna klaar 

vrijdag 10 januari 2020

Op de oude stortplaats van de papierindustrie aan de Doonweg in Eerbeek wekt een zonnepark straks stroom op voor ongeveer 1600 huishoudens. Om de stortplaats geschikt te maken moet deze eerst worden afgedicht. De materialen hiervoor komen per schip aan in Zutphen en rijden vanaf daar in vrachtwagens naar Eerbeek. Dit grondtransport lag rond de feestdagen stil en wordt op maandag 13 januari hervat. Naar verwachting vindt het laatste transport een maand later plaats. Dit betekent dat er nog enkele weken extra vrachtverkeer te zien is op de wegen in Brummen en Eerbeek.

Het zonnepark wordt ontwikkeld door BrummenEnergie in samenwerking met Solar Green Point. Het plan voor dit zonnepark is in nauwe samenwerking met Industriewater Eerbeek namens papierfabrieken DS Smith de Hoop en Mayr Melnhof Eerbeek gerealiseerd. De stort aan de Doonweg in Eerbeek is het voormalige stortterrein van de papierfabrieken, die daar hun overgebleven stoffen stortten. De grond ligt er inmiddels al geruime tijd ongebruikt bij. Met de komst van het zonnepark is er een duurzame bestemming gevonden voor de locatie. 

Eind december in gebruik

De aangebrachte grond heeft 6 maanden nodig om in te klinken. Hiermee wordt het risico van verzakking beperkt. In het zomer van 2020 worden de zonnepanelen geplaatst. Naar verwachting sluit het park in de najaar van 2020 aan op het net om in december de eerste elektriciteit te produceren. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/grondtransport-zonnepark-eerbeek-bijna-klaar.html