Ga naar de inhoud

Hall binnenkort goed bereikbaar

woensdag 15 juni 2022

Binnenkort heeft onze gemeente een betere dekkingsgraad voor telefonie en internet. Er komt een nieuwe antennemast langs de Hallsedijk in Hall. De gemeente heeft geen bezwaarschriften ontvangen op de verleende omgevingsvergunning. Naar verwachting wordt in het najaar gestart met de bouw van de mast.

Locatie

De locatie is gekozen na overleg met de gemeente, dorpsraad Eerbeek-Hall, enkele omwonenden en eigenaren. Deze ligt op een agrarisch perceel nabij de Hallsedijk, waarbij afstand wordt gehouden ten opzichte van omliggende woonpercelen. De mast wordt geplaatst tegen een hoge bosrand. Aanvullend worden landschappelijke inpassingsmaatregelen genomen en er wordt gebruik gemaakt van ecologische maatregelen tijdens de bouwperiode, waaronder een reptielenscherm.

Goede ontwikkeling

De gemeente ontving al lange tijd signalen dat de mobiele bereikbaarheid rondom Hall beter kon. Ook zijn er nieuwe wettelijke eisen vanuit het Rijk om voldoende dekking en capaciteit te realiseren. Vodafone is altijd op zoek naar verbetering van de dekking en capaciteit. Daarom is door Vodafone het initiatief genomen voor het realiseren van een nieuwe antennemast. Burgemeester Alex van Hedel ziet de voordelen van de nieuwe mast: “Nu zeker is dat de mast er gaat komen, kan ik niet wachten tot deze is gebouwd. De nieuwe mast zorgt voor een goede mobiele bereikbaarheid van Hall en omgeving en dat is erg belangrijk voor de leefbaarheid en vitaliteit van ons buitengebied.”

Uitvoering

De mast wordt gebouwd door Vodafone. Zij verwachten hiermee voor het eind van het jaar te beginnen. Het bouwproces zelf duurt 4 maanden. Als de mast er staat, kunnen ook andere mobiele providers er gebruik van maken. Dit heet site-sharing. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/hall-binnenkort-goed-bereikbaar.html