Ga naar de inhoud

B&W positief over herontwikkeling Stuijvenburchstraat 143 

woensdag 25 maart 2020

Het college heeft afgelopen week besloten om in principe mee te werken aan het initiatief voor een horecagelegenheid en 3 woningen op het perceel Stuijvenburchstraat 143 in Eerbeek. Dit is de plek waar voorheen een webwinkel was gevestigd. Aan de principemedewerking is voor de woningen een termijn verbonden van maximaal 1 jaar. De toevoeging van horeca en woningen wordt gezien als een passende en welkome impuls voor het centrum van Eerbeek. De appartementen zijn door een lift ook geschikt voor ouderen.

De initiatiefnemer wil eerst aan de slag met het horecagedeelte, voordat de procedure wordt gestart voor de woningen. Voor het realiseren van zowel het horecadeel als de woningbouw zijn nog aanvullende vergunningen nodig.

Het collegebesluit is weer een tastbare impuls voor het centrum van Eerbeek. Helaas gaan geplande bijeenkomsten en keukentafelgesprekken onder de vlag van de programma's Ruimte voor Eerbeek en Eerbeek-Loenen 2030 helaas vanwege de corona-maatregelen niet door. Maar achter de schermen treffen de programmamedewerkers wel de nodige voorbereidingen, zodat deze projecten weer voortvarend opgepakt worden zodra de coronacrisis voorbij is.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/herontwikkeling-stuijvenburchstraat-143.html