Ga naar de inhoud

Herstart van huisbezoeken aan 80-jarigen

dinsdag 10 mei 2022

Afgelopen week ontvingen ongeveer 100 80-jarigen een brief van de gemeente. In deze brief worden zij uitgenodigd voor een huisbezoek door één van de vrijwilligers van Stichting Welzijn Brummen. Tijdens een huisbezoek gaat deze SWB-vrijwilliger met de 80-jarige in gesprek over alle mogelijkheden en voorzieningen in de eigen buurt. Diverse onderwerpen komen daarbij aan bod, zoals hoe iemand hulp kan krijgen bij vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en gezondheid. 

Vanwege de coronapandemie zijn er in de afgelopen twee jaar geen huisbezoeken geweest. Nu de coronamaatregelen zijn beëindigd, kunnen de informerende huisbezoeken aan 80-jarige inwoners weer plaatsvinden. De gemeente doet dit in samenwerking met SWB. De vrijwilligers van de SWB voeren deze huisbezoeken uit.

Vorige week ontvingen inwoners die in de periode van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2022 hun 80e verjaardag vieren een brief met een antwoordkaart. Inwoners die belangstelling hebben voor dit huisbezoek kunnen de antwoordkaart invullen en terugsturen naar de SWB. Eén van de huisbezoekers van de SWB neemt vervolgens contact op voor het maken van een afspraak. Bij het huisbezoek kunnen zij zich als vrijwillige huisbezoeker van de SWB legitimeren. 

Na de zomervakantie krijgen de inwoners die in de periode van 1 juli 2022 tot en met 31 december 80 jaar worden deze uitnodiging in hun brievenbus.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/herstart-van-huisbezoeken-aan-80-jarigen.html