Ga naar de inhoud

Hulplijn via whattsapp voor anderstaligen

zaterdag 16 mei 2020

Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen. Een hulplijn speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en daardoor mogelijk te weinig meekrijgen van de maatregelen rond het coronavirus. Zij kunnen daarmee een risico vormen voor zichzelf en voor anderen.

De Whatsapp-Hulplijn is bereikbaar in (vooralsnog) het Turks via 06-48158053 en in het Marokkaans, Arabisch en Berbers via 06-48158055. Onderzoek wijst uit dat het bellen met bijvoorbeeld het landelijke informatienummer 0800-1351 net een stap te ver is voor hen. Via deze Whatsapp-Hulplijn kunnen anderstalige (laaggeletterde) mensen via een spraakbericht contact leggen met het Rode Kruis. Zij kunnen hen vervolgens op een eenvoudige wijze van afbeeldingen of filmpjes voorzien. En mocht er behoefte zijn aan een gesprek, dan belt het Rode Kruis snel terug in de juiste taal. De reguliere hulplijn van het Rode Kruis voor kwetsbaren is overigens 070-4455888.

Anderstaligen kunnen uiteraard ook altijd contact opnemen met Stichting Welzijn Brummen. Onze welzijnsorganisatie biedt laagdrempelig hulp en brengt hulpvraag en hulpaanbod bij elkaar. Bel op werkdagen tussen 9 en 12 uur met 0575-561 988 of mail naar info@welzijnbrummen.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/hulplijn-via-whattsapp-voor-anderstaligen.html