Ga naar de inhoud

Jong & Meer: perspectief voor en door jongeren

woensdag 7 april 2021

De uitbraak van het coronavirus heeft veel invloed op het leven van jongeren. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil hen perspectief geven. Gemeenten krijgen hiervoor subsidie.

Ook Brummen. Hiermee gaat de gemeente samen met Stichting Welzijn Brummen en bureau Spectrum aan de slag in het project Jong & Meer.

Zelf activiteiten organiseren

Bij Jong & Meer hebben jongeren van 14 t/m 27 jaar het voor het zeggen. Zij bepalen zelf welke activiteiten ze willen organiseren. Bijvoorbeeld voor hun wijk, buurt, vereniging of (kerk)gemeenschap. De jongeren krijgen een training van drie bijeenkomsten. Daarin gaan ze brainstormen over de mogelijkheden. Ze leren om een activiteit te organiseren en de kwaliteiten van de groep goed te benutten. Per groep van vijf jongeren krijgen ze een budget van 300 euro. 

Talenten ontwikkelen

Met het project Jong & Meer kunnen jongeren invulling geven aan hun maatschappelijke diensttijd. In die tijd doen ze iets voor een ander, ontwikkelen ze hun talenten en ontmoeten ze anderen. Bijzonder aan Jong & Meer is dat de jongeren zélf de regie hebben.

Doe mee en meld je aan!

Wil jij graag met een groep vrienden of teamgenoten een activiteit organiseren? Heb je al ideeën en wil je gelijk aan de slag? Of heb je als vereniging een leuk idee om met jongeren op te pakken? Neem dan contact op met Sjoerd Botschuyver van Stichting Welzijn Brummen: 0575-561988
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/jong-meer-perspectief-voor-en-door-jongeren.html