Ga naar de inhoud

Khadeja aan de slag bij Lambertz en Visser

zaterdag 14 mei 2022

De afgelopen jaren is er regelmatig contact geweest tussen Lambertz en Visser en WerkFit Brummen-accountmanager Bas Willemse. Lambertz en Visser is een in Brummen gevestigde groothandel voor chocolade, zoetwaren, delicatessen en streekproducten. Fedde is één van de eigenaars en vindt het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op betaald werk. “Een aantal jaren geleden hebben we al succesvol een medewerker met afstand tot de arbeidsmarkt opgenomen binnen ons team,” laat Fedde weten. Recent heeft een tweede kandidaat (Khadeja) succesvol een proefplaatsing achter de rug, wat heeft geleid tot een halfjaarcontract.

Khadeja is verantwoordelijk voor het wegen en inpakken van snoep. Zij doet dit werk voor 16 uur in de week. Zij kan dit onder schooltijden uitvoeren zodat er geen kinderopvang geregeld hoeft te worden. Khadeja is een aantal jaren geleden naar Nederland gevlucht en woont met haar gezin in Brummen. Ze is erg blij met deze kans en heeft dit dan ook met vol enthousiasme en inzet opgepakt. 

Ondersteuning 

In het voortraject heeft Bas als accountmanager regelmatig contact met Fedde om te sparren over potentiële kandidaten en te onderzoeken of er dan kansen zijn binnen het bedrijf. "Al pratende kwamen we uit bij Khadeja. Voor haar is het belangrijk dat ze niet te zwaar werk doet en dat het werk voornamelijk zittend uitgevoerd kan worden. Het wegen en inpakken van snoep voldoet hier aan," licht Bas toe. "Tijdens de proefplaatsing van 1 maand houdt de jobcoach Marieke regelmatig contact met Fedde én de kandidaat om te monitoren of alles goed verloopt." 

Bedrijfservaringen 

Lambertz en Visser werkt graag samen met WerkFit Brummen. Er zijn voldoende contactmomenten en indien nodig voldoende ondersteuning voor een passende begeleiding van de kandidaten. Voor het bedrijf is het een mooie oplossing om de assembleerwerkzaamheden te combineren met sociaal ondernemen. Lambertz en Visser vindt het belangrijk dat iedereen een kans krijgt en dat de werknemers vooral met plezier naar hun werk gaan. Diversiteit, zo ervaart Fedde, heeft een positieve invloed op het team en zorgt voor een leuke werksfeer. “Het is een goede uitkomst voor ons aangezien wij veel herhaal werkzaamheden hebben tijdens ons assemblage-proces en dat past erg goed bij de doelgroep.” 

Maak kennis met de accountmanagers

Wilt en kunt u met uw bedrijf mensen ook een kans bieden op de arbeidsmarkt? De accountmanagers van WerkFit Brummen komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Neem gerust contact op met de accountmanagers Michelle Klitsie en Bas Willemse:
- Michelle: tel. 06 - 82 13 69 77 of mailadres m.klitsie@brummen.nl
- Bas: tel. 06 - 82 13 71 26 of mailadres b.willemse@brummen.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/khadeja-aan-de-slag-bij-lambertz-en-visser.html