Ga naar de inhoud

Kunst in de hal van het gemeentehuis

zondag 20 november 2022

Het gemeentehuis is niet alleen een plek waar gemeentelijke diensten worden verleend of belangrijke vergaderingen over maatschappelijke vraagstukken plaatsvinden. Het is ook een plek voor cultuur. Want al vele jaren is de hal van het gemeentehuis een plek voor het tonen van kunst uit onze eigen gemeente of regio. De getoonde kunstwerken zijn kosteloos te bewonderen in de centrale hal, en expositieruimte die verrassend speels en licht is. De moeite van het bezoeken waard. Doe dit tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. 

Dit maal worden er kunstwerken getoond van Bert Loman en Emeke Buitelaar. Hun werken vormen een mooie eenheid met elkaar in de ruimte. Met veel plezier hebben zij er samen een bijzondere expositie van gemaakt. Zo hangen er prachtige kleurrijke schilderijen van Emeke. Deze zijn gemaakt in diverse technieken, soms in een bijzondere vorm. Symboliek en ontmoetingen staan centraal in haar werk; ontmoetingen tussen mens en dier. Daarnaast maakt Emeke kleurrijke mozaïeken. Haar grootste werk staat in Almere op het Belfortplein: de stadsklok met 4 banken.

Bert Loman, bekend van de Verborgen Tuinen in Voorst, exposeert met zijn bijzondere objecten van natuurlijke materialen. Tijdens deze expositie is er weer veel nieuw werk van zijn hand te zien. Naast kleinere objecten zijn er ook enkele niet eerder getoonde grotere objecten te bewonderen. De verscheidenheid in materiaalkeuze en kleur is verbazingwekkend.

Werkgroep 'Kunst in de hal'

De werkgroep ´Kunst in de hal´ organiseert sinds jaar en dag kunstexposities in het gemeentehuis. Het openbare karakter van het in 2014 vernieuwde gemeentehuis heeft hierin een functie. Er vinden jaarlijks vier exposities plaats waarvoor kunstenaars uit de regio Brummen/Eerbeek worden uitgenodigd. Er wordt geprobeerd om alle kunstzinnige disciplines aan bod te laten komen. De exposities zijn te zien in de hal van het gemeentehuis, links van de receptie. Bezoekers van het gemeentehuis kunnen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis de expositie bekijken. Belangstellende kunstenaars die willen exposeren kunnen contact opnemen met annie@elissen.com van de werkgroep ´Kunst in de Hal'.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/kunst-in-hal-van-gemeentehuis.html