Ga naar de inhoud

Laatste fase nieuwbouwwijk Lombok-Zuid

donderdag 22 september 2022

In augustus 2018 ging de eerste fase in verkoop van de totaal circa 200 woningen die de nieuwbouwwijk Lombok-Zuid in Eerbeek omvat. De verkoop en de bouw van de woningen verliep in een razend tempo. De bouw van de laatste fase, bestaande uit 36 woningen, start in het vierde kwartaal van dit jaar. Ongeveer een jaar later is de wijk volledig gerealiseerd. 

De overeenkomst tussen gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis is al voor 2018 tot stand gekomen. De nauwe samenwerking tussen zowel de uitvoeringspartijen als op ambtelijk- en bestuurlijk niveau gaat dus al ver terug in de tijd. “Deze samenwerking  wordt als prettig ervaren,” laat wethouder Pouwel Inberg (ruimtelijke ordening) weten. “Beide partijen hebben hetzelfde belang, huizen ontwikkelen en bouwen om aan de forse vraag binnen de kern Eerbeek en de gemeente Brummen te voldoen.” 

Tempo behouden

“Het tempo waarin de woningen in Lombok-Zuid elke keer zijn verkocht onderstreept de grote behoefte aan nieuwe woningen in onze gemeente,” vervolgt Inberg. “Ook mooi dat de sleutels van deze woningen voor het overgrote deel in de handen van Eerbeekenaren terecht is gekomen.  We wensen alle nieuwe bewoners veel woongeluk toe. De grote interesse in de woningen op Lombok-Zuid geeft ons als gemeente de uitdaging om ook tempo te houden in de bouw van woningen elders in onze gemeente. Het werk stopt voor ons niet bij de laatste woningen op Lombok, maar gaat dus in vol tempo door.”

Laatste fase

De kopers van de laatste fase hebben inmiddels de planning ontvangen waarbij uit wordt gegaan van start bouw in het vierde kwartaal van 2022. Ongeveer een jaar later zal de allerlaatste woning worden opgeleverd. Roosdom Tijhuis is op 25 augustus gestart met de verkoop van nieuwe woningen in plan Elzenbos II in Brummen. Aangezien de vraag naar nieuwe woningen in de gemeente Brummen nog steeds enorm is, hoopt Roosdom Tijhuis op een vlot vervolg zodat zij kunnen blijven bijdragen aan het toevoegen van nieuw aanbod in de gemeente Brummen. 

Variatie

Roosdom Tijhuis uit Rijssen heeft zowel in Brummen als Eerbeek de afgelopen jaren al vele woningen gebouwd. Binnen het plangebied Lombok-Zuid is veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit, waterinfiltratie en groen- en speelvoorzieningen. Ook wordt er volgens de laatste duurzaamheidseisen gebouwd. ”Een mooi gevarieerd programma dat voorziet in de lokale behoefte,” aldus Inberg. De wijk bestaat straks uit een mix van eengezinswoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. De vraag naar woningen in Eerbeek en in de gemeente Brummen is groot en met dit gemixte woningprogramma is daarin goed voorzien. Ook zijn er meerdere woningen verkocht welke toekomstbestendig gebouwd zijn. Dat wil zeggen dat de bad- en slaapkamer op de begane grond gerealiseerd is.  

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/laatste-fase-nieuwbouwwijk-lombok-zuid.html